• O reclamă Snickers este considerată homofobă în Spania.
  • Spotul publicitar a fost retras în Spania.

O reclamă Snickers, considerată homofobă în Spania a fost retrasă în țară, după ce a fost criticată pentru că ar promova homofobia, scrie The Guardian.

Protagonistul reclamei este influencerul spaniol Aless Gibaja, care cere unui barman un „suc de portocale sexy cu vitaminele A, B şi C“. Lângă el, un prieten schimbă priviri cu chelnerul, care îi răspunde lui Gibaja întinzându-i o îngheţată Snickers.

După o muşcătură, influencerul se transformă într-un bărbat cu barbă și voce groasă. „Mai bine?“, întreabă prietenul. „Mai bine“, răspunde bărbatul, în timp ce apare textul: „Nu eşti tu când ţi-e foame“.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Reclama a început să se viralizeze în mediul online săptămâna aceasta, stârnind multe critici. Asociaţia naţională spaniolă LGBT a condamnat ferm spotul publicitar şi într-un tweet a subliniat: „Este ruşinos că încă există companii care continuă să perpetueze stereotipurile şi să promoveze homofobia“.

Irene Montero, ministrul spaniol al egalităţii de şanse, a scris şi el pe Twitter: „Mă întreb cine ar fi putut crede că este o idee bună să foloseşti homofobia ca strategie de promovare“.

Spotul apare şi într-un moment foarte delicat în Spania: moartea lui Samuel Luiz, în vârstă de 24 de ani, bătut până la moarte pentru că este gay, în urmă cu câteva zile.

„Confruntat cu un nou val de homofobie, inclusiv atacuri şi crime, Snickers are ideea strălucită de a crea o reclamă nesimţită care spune că nu eşti tu însuţi dacă eşti feminin“, a scris pe Twitter Podemos, un partid al stângii spaniole.

Confruntat cu toate aceste critici, cunoscutul brand a oferit un comunicat de presă în care explică: „În această campanie publicitară am vrut să transmitem într-un mod prietenos şi uşor că foamea vă poate schimba caracterul. În niciun moment nu am intenţionat să stigmatizăm sau să jignim pe cineva“.