• Oamenii de știință au descoperit o nouă specie de crocodil preistoric gigant în Australia
  • Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Queensland, noua specie de crocodil este „una dintre cele mai mari care au locuit vreodată” pe continent

În studiul publicat în revista Scientific Reports, oamenii de știință au analizat un craniu parțial descoperit în regiunea Darling Downs în jurul anului 1875, care a fost păstrat în colecția muzeului din Queensland, scrie The Independent.

În timp ce dimensiunea exactă a reptilei nu a putut fi determinată pe baza analizei craniului, oamenii de știință cred totuși că, proporțional cu dimensiunea craniului, noua specie ar fi putut avea o lungime de aproximativ șapte metri.

Studiul nu a putut estima vârsta exactă a fosilei, dar oamenii de știință cred că oasele aveau probabil o vârstă cuprinsă între două și cinci milioane de ani.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Cu ajutorul razelor X, cercetătorii ar putea reconstitui digital cavitatea creierului reptilei și ar putea descoperi detalii suplimentare referitoare la anatomia crocodilului.

Aceștia susțin că fosila aparținea unui anumit grup de reptile, din care o singură specie mai trăiește astăzi, în Peninsula Malacca, Asia, și în anumite părți din Indonezia. Cu excepția Antarcticii, Australia era singurul continent care nu avea fosile din această specie – Tomistominae – până la studiul de acum.