Cu toții când avem vreo afecțiune căutăm informații pe internet, însă de multe ori nu sunt corecte. Alex Lupoi face filmulețe pe TikTok despre afecțiunile medicale și a reușit să strângă și peste 700.000 de mii de like-uri. Afli de la Alex Lupoi cum a ajuns să facă educație medicală și să studieze medicina, după ce a terminat o facultate de macanică robotică. Doctorul de pe TikToK îți spune și ce alte subiecte vrea să abordeze, dar și ce reacții a primit de la cei care îi urmăresc pagina.

De la educația medicală trecem la educația muzicală, Paula Seling îți povestește despre proiectele la care lucrează acum și cum a decis să nu renunțe la spectacolele de Crăciun, pe care le face de ani buni, ci să le trecă în online. Despre provocarea online-ului pentru artiști îți vorbește Paula Seling. Artista îți spune cum a reușit să facă muzică și în pandemie, dar și să fie aproape de fani.

De ce a ales să facă filmulețe pe Tik Tok?

Alex Lupoi: E o problemă pe care am văzut-o și în clipurile mele, ne cer părerea despre diagnostic, fără să aibă încredere în ce spun medicii. Medicina e un domeniu vast, pentru că dorești să ajungi mai devreme la rezolvare dorești să găsești tot felul de scurtături.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Vlad Craioveanu: Ai fost coordonator al Departamentului pentru studenții străini. Ce părere au studenții străini?

A. Lupoi: Destul de bună, societățile acestea fac proiecte utile, te învată lucrurile de bază ale chirugiei, e bine să le faci. Cursuri practice pentru chirurgie și acum și pentru rezindeti.

Educație medicală pe TIKTOK

E un volum imens de informații, foarte greu de gestionat, ce e corect, ce nu e, iar la partea medicală, ar trebui să căutăm oameni speciaizați în ce căutăm și când ai o problemă să te duci la un medic în persoană sau ii vorbesti pentru chestia asta, exista analize pentru fiecare boală și trebuie interpretată.

Lumea nu prea îmi pune întrebări amuzante, când văd o chestie medicală, speră ca voi da eu un răspuns, e îngrijorător, faptul că vor o rezolvare pe TIKTOK arată ca este o comunicare defectă medic-pacient.

Despre vaccin, într-un fel e de înțeles neîncrederea oamenilor, nicio firmă mare nu ar lansa un vaccin cu efecte secundare, în care nu ar avea încredere, ar distruge firma, interesul financiar e foarte mare. E de înțeles îngrijorarea, dar nu întelegi că spun că nu vor să îl facă

Paula Seling: Nu concepeam să vină un an fără freamătul colindatului

Am avut de anul trecut un vârf, acum am mulți oameni care își doresc să le cânt colinde, e solicitant, dar frumos, nu concepeam să vină un an în care să nu am tot freamătul colindatului. Am o sensibilitate la cantece care vorbesc despre crediță, se simte de ani de zile. Am început să cânt colinde cu mulți ani în urmă, când eram copil colindam colinde, anul acesta e mult mai complicat.

Am fost printre primii care am făcut concert de Pasti, chiar de la mine din curte un concert, mi-a fost foarte greu, sunt obisnuită să dau și să primesc energia publicului. Cu mica echipă făcută și condusă de soțul meu, am lucrat un clip al piesei bine cunoscute din LOVE Story, simt nevoia de a-mi pune vocea pe piese nemuritoare. Acum pregătesc un alt videoclip cu Vlad MIRITĂ, acolo călăresc, e foarte fain să ai o relație specială cu calul, iubesc animalele foarte mult.