Codin Maticiuc și Paula Seling au fost invitații lui Vlad Craioveanu în emisiunea „Ochii pe mine”.

Codin Maticiuc este, cu siguranță, un personaj care te inspiră de orice parte a baricadei s-ar afla. Presa mondenă i-a zugrăvit, nu de puține ori, imaginea băiatului de bani gata, de fiu risipitor. Invitatul lui Vlad Craioveanu este implicat în proiecte umanitare, unul dintre acestea fiind renovarea secției de oncologie pediatrică din Spitalul Fundeni.

Codin a vorbit despre ce-și dorește de sărbători, dar și cum a învățat, mai mult cu fiecare zi, că dar din dar se face Rai.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Codin Maticiuc: „Îmi doresc ca lumea să ia exemplele bune din viața mea. Cadoul pe care părinții mei mi l-au oferit dintotdeauna a fost timpul. Ei mi-au dăruit timp să pot să fac orice. Dacă vreau să fiu șofer de uber în Brazilia timp de o lună să văd cum e, pot. Am această lejeritate ceea ce mi se pare extraodinar. Pot face orice fără să mă gândesc ce pun pe masă și cum o să fie ziua de mâine”.

Înainte să devin tată, când interacționam cu oamenii, mai ales cu cazurile sociale, cu oameni bolnavi, cu spitale, cu copii, cu toate lucrurile cu care interacționez eu zilnic, eram foarte focusat pe pacient și empatizam foarte mult cu pacientul și luptam pentru pacient. Am găsit o nouă empatie extraodinar de puternică pentru părinții pacientului. Înainte, dacă era un copil bolnav de cancer, spuneam: ‘vai, săracul copil…’. Acum mă uit la acei părinți cu mai multă empatie și grijă decât la copil în sine. Mi-am dat seama că durerea lor e mai mare decât durerea entității în sine, cu boala lui, cu tot ceea ce se poate întâmpla. Sentimentele părintelui sunt extrem de puternice și extrem de fragile. Acei părinți sunt niște eroi, luptă, rezistă, încearcă să rămână tari, încearcă să transmită ce trebuie, ce e corect, veselie în momentele în care nu vor decât să meargă într-o debara să plângă”, a mai spus Codin Maticiuc, în cadrul emisiunii „Ochii pe mine!”.

Paula Seling: „Binele făcut îl simți și tu în inima ta”

Paula Seling, invitată în cea de-a doua parte a emisiunii, știe cel mai bine să te facă să intri în spiritul sărbătorilor. O discuție sinceră despre bucuria de a dărui, despre glasul muzicii, despre solidaritate.

La mine în familie, părinții mei au fost tot timpul atenți cu copiii nevoiași din sat. Mama chiar a ajutat și ajută în continuare o familie de copii. Sunt șapte copilași și îi ajută cu mâncare, cu hăinuțe, cu tot ce poate. Face asta an de an și nu numai de sărbători. Maaama e genul de om care face bine pentru că așa e bine… să faci bine. Nu a așteptat niciodată nimic în schimb. Este foarte ușor să faci bine. Trebuie doar să vrei. Binele făcut îl simți și tu în inima ta. Uneori te întrebi dacă acel bine pe care l-ai făcut cuiva care nu a știut să îl valorifice ar fi trebuit să-l faci altcuiva. Atunci încerc să mă gândesc că nu e despre mine”, a spus Paula Seling.