• Dr. Mihaela Niță îi îndeamnă pe părinți să-și vaccineze copiii, explicându-le că lunile octombrie-noiembrie, mai exact începutul sezonului gripal, reprezintă perioada optimă. Vaccinul nu este însă deloc ușor de procurat.
  • Dr. Mihaela Niță, președinta Alianței Europene a Consultanților în Lactație, îți explică și care sunt beneficiile alăptării: ,,Copilul este acoperit imunologic față de toate bolile prin care mama a trecut…”
  • Mih Lovin, despre rețeaua viitorului: ,,TikTok-ul a schimbat complet marketingul. A înțeles că oamenii nu mai au răbdare și atunci a venit cu video-uri scurte. Este aproape imposibil să devii popular cu o piesă dacă nu o lansezi în TikTok”

Facebook, Instagram și TikTok? – Care este rețeaua viitorului?

Mih Lovin îți explică cum a schimbat social media regulile jocului, dar şi ce înseamnă să fii content creator pe Instagram şi TikTok, două reţele de socializare care iau din ce în ce mai mult amploare. În plus, acesta îţi spune şi ce a însemnat pentru el să fie reprezentantul primului influencer virtual din Romania, Ana Tobor.

Dacă nu știai ce să alegi între Facebook, Instagram și TikTok, Mih Lovin îți spune franc faptul că TikTok-ul este viitorul. Acesta îți oferă și argumente în acest sens.

,,Clar, TikTok! Și asta nu înțelege încă lumea. TikTok-ul a schimbat complet marketingul. TikTok- ul a înțeles că oamenii nu mai au răbdare și atunci a venit cu video-uri scurte. TikTok este mai multe lucruri în aceeași platformă. Este aproape imposibil să devii popular cu o piesă dacă nu o lansezi în TikTok. (…) Nu toți oamenii care au audiență sunt oameni agreați în campanii. TikTok- ul a schimbat paradigma în social media. De ce? Pentru că, la o audiență mică, tu poți avea un reach mare. Nu este condiționat de audiență. (…) Audiența nu este pe Facebook. Și este o regulă în succes și banii urmăresc audiența.”

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Mih Lovin, despre primul influencer virtual

Mih Lovin vorbește despre ce înseamnă să fii influencer și susține că el nu oferă niciodată idei, fără ca el să le fi testat.

,,Marketingul nu mai e cum era pe vremuri și asta duce la succesul influencerilor. Influencerii câștigă și câștigă pentru că fac o activitate pentru un anumit brand care valorează ceva.”

În plus, invitatul lui Vlad Craioveanu este reprezenantul primului enfluencer virtual din România, Ana Tobor.

,,Acest influencer virual este o interfață umană pentru ceea ce va urma. Este un preview al viitorului. Brandurile vor avea și o interfață umană.”

Dr. M. Niță: „Oamenii nu mai respectă regulile!”

Şi fiindcă sănătatea este mai bună decât toate, medicul mediatru Mihaela Niţă îţi spune cum îţi poţi proteja copilul în sezonul virozelor şi al gripei, dar şi în contexul creşterii numărului de infectări cu COVID-19.

Dr. Mihaela Niță susține că deschiderea școlilor era necesară, însă mărturisește că, din păcate, oamenii nu mai respect regulile. În plus, medicul pediatru explică faptul că, în condiții de pandemie, mulți părinți au renunțat pentru copiii lor la servicii medicale care erau absolut necesare.

,,Când părinții vin la consultație cu copiii, se trece printr-un triaj, iar noi, toate cadrele medicale purtăm echipamentul necesar. Riscul ca un copil să ia ceva venind în clinică este redus la minimum”, conchide interlocutoarea lui Vlad Craioveanu.

Dr. M. Niță: „Lunile octombrie- noiembrie, perioada cea mnai bună de vaccinare”

Dr. Mihaela Niță te sfătuiește ce vaccinuri să-i faci copilului tău în perioada sezonului rece. Susține însă că este greu pentru părinți să găsească vaccinul, iar Ministerul Sănătății acoperă – în cazul vaccinului antigripal – doar categoriile de risc.

Ce vaccinuri trebuie făcute în iarnă?

,,V. Craioveanu: Apropo de asta care sunt vaccinurile care trebuiesc facute în această iarnă?

M. Niță: Avem o schemă națională care ar putea să fie îmbogățită. Sunt vaccinuri care se fac cu ajutorul Ministerului Sănătății. Când vorbim despre vaccinare pentru sezonul rece, ne referim în special la vaccinul antigripal, care este susținut de catre minister doar categoriilor de risc.

 Și, din cate știu eu, numărul de vaccinuri este destul de mic, comparativ cu nevoia. Cumva părintele, că ne referim aici la copil, va ajunge să cumpere vaccinul pentru a-l administra copilului în majoritatea cazurilor. Eu încurajez părinții să facă lucrul asta, mai ales acum că suntem la începutul sezonului rece și cel mai bine este să ne vaccinam copii antigripal înaintea începerii sezonului de gripă. Luna octombrie- noiembrie este perioada cea mai bună de vaccinare.

Avem variante date copiilor, avem variante intramusculare, dar avem și variante cu administrare intranazală, de la vârsta de 2 ani, care sunt mult mai ușor acceptate de către copii.

V. Craioveanu: Sunt doze suficiente de vaccin? Știu că anii trecuți a fost o problemă…

La momentul ăsta, părinții sunt pe niște liste de așteptare, în lanțurile mari de farmacii. Multi părinți mă sună, mă întreabă. Este destul de greu acum pentru părinți să găsească vaccinul.”

Dr. M. Niță: „Febra  reprezintă o reacție normală a organismului, o reacție de apărare!”

Medicul pediatru Mihaela Niță îți explică de ce nu trebuie să te impacientezi la maximum dacă copilul tău are febră. Ea susține însă că, ținând cont de vremurile pe care le trăim, părinților le este ,,teamă de un episod febril care ar putea să însemne COVID-19.”

,,Eu fac un curs de prim-ajutor și primul lucru pe care îl explic părinților este legat de febră este ca febra  reprezintă o reacție normală a organismului, este o reacție de apărare, este o reacție care face corpul să se lupte mai bine cu un intrus, că e bacterie, că este virus.

Nu vrem sa anihilăm aceasta reacție pe care corpul o are, dar atunci când valoarea febrei este destul de mare, sigur că ajutăm copilul cu un tratament simptomatic și aici ne referim la antitermicele le care le foloim în mod normal.

Suntem într-o situație altfel decât în alți ani și, pe de o parte, ne este teamă de un episod febril care ar putea să însemne COVID-19, pe de alta parte nu am vrea să ajungem la camera de gardă pentru orice febră a copilului. Părintele trebuie să aibă o comunicare cu medicul pediatru și cu medicul de familie pentru a ști ce trebuie sa facă într-un episod febril.”

Care sunt beneficiile alăptării

Dr. Mihaela Niță este și președinta Alianței Europene a Consultanților în lactație. Ea susține faptul că alăptarea are beneficii uluitoare pentru copil, pentru sănătatea și dezvoltarea lui.

,,Alăptarea este poate cel mai important lucru pe care un părinte, o mamă ar putea să-l facă pentru copilul ei. Este un ajutor inegalabil pe care o mamă îl poate da copilului ei. Nici nu știm câte beneficii are alăptarea. Celulele stem în laptele matern și multe alte lucruri, de la faptul că transmitem anticorpi…Copilul este acoperit imunologic față de toate bolile prin care mama a trecut…”

Medeea Marinescu, despre teatru în pandemie

Actriţa Medeea Marinescu îţi povesteşte cum a trecut peste perioada de pandemie, de ce avem în continuare nevoie de teatru, dar şi cum vede revenirea pe scenă în condiţii de siguranţă.

Actrița susține că spectacolele au fost adaptate, astfel încât să poată fi jucate mai pe distanțare.

,,Cineva mi-a spus ca virusul este ca o ruletă rusească. Eu sper sa scap măcar cu o formă ușoară. Daca mâine mă îmbolnăvesc, mă simt vinovată față de cei din jur, se vor suspenda spectacolele. (…)  La repetiții stăm cu masca pe figură… am si adaptat spectacolele, să putem juca mai distanțați. Florin Piersic a spus în spectacol: aici trebuia să mă sărute, dar trăim alte vremuri”

Medeea Marinescu mărturisește însă, că revenirea pe scenă, după șapte luni de stat acasă, a fost cu ceva emoții.

,,Ești ca sportivul acela care s-a pregătit pentru olimpiadă și stă șapte luni acasă și este foarte ciudat când te intorci. Ți-e frică că nu o să te poți aduna, că o să uiți textul.”

Medeea, o Maria Mirabela de neuitat!

Actrița Medeea Marinescu a copilărit pe platourile de filmare, este actriță de la 3 ani. Filmul care a marcat mai multe generații a fost Maria Mirabela, iar numele Medeei a fost mulți ani Mirabela. Face teatru și film fără pauză, a avut roluri principale și în câteva producții franțuzești. Marea ei pasiune este muzica, dar n-a făcut niciodată din asta o profesie. Președintele Ion Iliescu i-a înmânat, în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.


Vlad Craioveanu te invită la talk-show-ul, ,,Ochii pe mine!”, joi, 1 octombrie, de la ora 20.30!

Mih Lovin – antreprenor în industrii creative – îți explică cum a schimbat social media regulile jocului, dar și ce înseamnă să fii content creator pe Instagram și TikTok, două rețele de socializare care iau din ce în ce mai mult amploare. În plus, acesta îți spune și ce a însemnat pentru el să fie reprezentantul primului influencer virtual din Romania, Ana Tobor.

Și fiindcă sănătatea este mai bună decât toate, medicul mediatru Mihaela Niță îți spune cum îți poți proteja copilul în sezonul virozelor și al gripei, dar și în contexul creșterii numărului de infectări cu COVID-19.

Actrița Medeea Marinescu îți povestește cum a trecut peste perioada de pandemie, de ce avem în continuare nevoie de teatru, dar și cum vede revenirea pe scenă în condiții de siguranță.

Fiți cu ochii pe Craioveanu, într-o ediție specială pe care nu vrei să o ratezi, joi, 1 octombrie, începând cu ora 20.30, la Aleph News!