Este ,,Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor” și îți propunem să demontăm împreună mitul ,,bătăii ruptă din Rai” care duce, nu de puține ori, la tragedii inimaginabile.

Dana Războiu îți vorbește – amintind propria sa experiență – ce înseamnă violența sub toate formele ei și cum reușim să o combatem, în primul rând, prin educație. Cum îndepărtăm sentimentul de frică în care victimele ajung să fie captive, dar și cum îi ferim pe copiii noștri să fie martorii unor scene de violență care îi vor marca pentru întotdeauna?

La rândul său, Iulian Văcărean este unul dintre oamenii care luptă împotriva violenței, încercând, pe cât posibil, să schimbe mentalități. Invitatul lui Vlad Craioveanu susține că în România, o femeie din patru primește bătaie în loc de flori. Tocmai de aceea, a gândit campania ,,Violența Domestică” într-o formă ușor atipică, dar cu un mesaj de conștientizare puternic: buchete cu bâte de baseball în loc de flori.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cu toate acestea, de ce nu au femeile curajul să mărturisescă și să denunțe abuzurile? Cine le apără și cât de mult le protejează ordinul de protecție provizoriu, eliberat de politiști? Comisar-șef Angela Chirvăsuță îți explică cum stau lucrurile pentru victimele violenței și care sunt portițele de salvare. Haideți să schimbăm împreună lucrurile pentru ca fiecare femeie să primească flori și nu palme!