• G. Rotariu, despre siguranța investițiilor: ,,Noi avem două softuri de verificare, de unde vin banii, alt soft verifică istoricul banilor. Este clar că vrem să le transmitem clienților noștri că îi verificăm.”
  • George Rotariu, despre Afacerea Bitcoin: ,,Nu există inflație, bitcoin-ul este similar aurului. Dacă investești 10.000 de dolari în Bitcoin, suma va crește cu maximum între 5 si 15% pe an.
  • Ana Consulea: ,,De la 16 ani am lucrat în restaurante, de la spălat vase până la a fi ospătar. După care am ajuns și la gestiune. Număram ciorbele, era extraordinar.”
  • Ana Consulea, despre șansa de a învăța de la cei mai buni: ,,Deși nu am stat în Franța 10 ani, a fost un curs de un an și jumătate, m-am schimbat prin impactul și profesionismul oamenilor de acolo. Aveau respect pentru meseria lor.”

„Ochii pe mine!” cu Vlad Craioveanu – invitaţi luni seara la Aleph News, George Rotariu, co-fondator si CEO Bitcoin Romania şi Ana Consulea, cofetar şcolit în Franţa şi fondator Zexe Braserie.

George Rotariu îți povestește cum a făcut față afacerea Bitcoin în pandemie și care sunt deciziile luate pentru a se putea adapta noii realități. Invitatul lui Vlad Craioveanu a vorbit și despre reguli noi, câștiguri, pierderi, dar mai ales despre cum poate bitcoinul îmbunătăți sistemele financiare.

„Ochii pe mine!” cu Vlad Craioveanu – invitaţi luni seara la Aleph News, George Rotariu, co-fondator si CEO Bitcoin Romania şi Ana Consulea, cofetar şcolit în Franţa şi fondator Zexe Braserie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

George Rotariu îți povestește cum a făcut față afacerea Bitcoin în pandemie și care sunt deciziile luate pentru a se putea adapta noii realități. Invitatul lui Vlad Craioveanu a vorbit și despre reguli noi, câștiguri, pierderi, dar mai ales despre cum poate bitcoinul îmbunătăți sistemele financiare.

De la poker la bitcoin

A dat poker-ul pe Bitcoin și de ani buni jonglează cu banii virtuali. Prima lui 100.000 de euro câștigată la masa de poker a investit-o în bitcoin. Iar rezultatele din prezent arată că a avut mână bună și că a luat decizia corectă.

Așa că, dacă te tentează domeniul și te gândești să investești pe viitor, George Rotariu îți oferă câteva detalii importante care îți pot deschide apetitul pentru bitcoin.

,,Dacă investești 10.000 de dolari în Bitcoin, suma va crește cu maximum între 5 si 15% pe an. (…) De fiecare dată, au fost circumstante, dar întotdeauna spun că, pe termen lung, bitcoin-ul este bun pentru a-ți scoate banii. Îți poți achiziționa bitcoin de oriunde în lume”, a explicat George Rotariu, co-fondator si CEO Bitcoin Romania.

Românii, pandemia și bitcoin-ul

George Rotariu îți spune ce anume i-a speriat pe români, din punct de vedere al investiției în bitcoin, în pandemie.

V. Craioveanu: Cumva încerci să mă convingi că la Bitcoin nu există inflație…

G. Rotariu: 100% nu există inflație. Bitcoinul este similar aurului. Bitcoinul, în 2017, era 1.000 de dolari. Acum este 13.000 de dolari. Eu tot timpul am spus că, pe termen lung, nu trebuie să ne uităm neapărat la fluctuație. Fluctuații sunt. Era 7.500 înainte să înceapă pandemia. În primele luni de pandemie, oamenii, unii dintre ei, s-au speriat și au început să vândă, pentru că nu știau ce va urma. Alții au zis că vor să speculeze și au vândut și ei. S-a creat un val de vânzări. A scăzut prețul Bitcoin-ului de la 7.500 la 4.000, dar acolo a stat maxim 24 de ore pentru că a fost ceva speculativ.”

G. Rotariu: ,,Investiția în bitcoin este extrem de transparentă”

George Rotariu explică faptul că în Afacerea Bitcoin, lucrurile nu se fac deloc la întâmplare, iar verificările sunt la ordinea zilei. Câteva legi clare, venite din partea statului, ar limpezi însă și mai mult situația.

,,Există întotdeauna o suspiciune, însă investiția în Bitcoin este extrem de transparentă. Dacă toate astea ar fi ajutate și cu legi clare, ar exista o posibilitate minimă de spălat bani. Noi avem două softuri de verificare, de unde vin banii, alt soft verifică istoricul banilor. Este clar că vrem să le transmitem clienților noștri că îi verificăm. Este nevoie însă și de ajutor din partea statului. Eu zic ajutor pentru întreaga industrie.”

Ce previziuni are George Rotariu pentru perioada care urma? – ,,Cred că fiecare stat va emite propria lui criptomenedă. Tehnologia va fi mai bună sau mai ușor de urmărit. Este mult mai transparent totul.”

Ana Consulea, cireașa de pe tort

Și după ce am întors Bitcoinul pe toate părțile, Ana Consulea este invitata perfectă pentru o conversație dulce. A ales să învețe tainele patiseriei de la cei mai buni și și-a făcut un scop în a căuta perfecțiunea în cofetaria românească.

Cofetar şi fondator Zexe Braserie, invitata lui Vlad Craioveanu are o poveste la fel de frumoasă și plină de ispirație asemenea drumului ales de ea. A crescut practic în restaurante, ajutând la afacerea părinților. Nu a fost favorizată și nu a contat că este fata șefului.

,, Noi (n.r. – Ana Consulea și frații ei ) lucrăm de mici. De la 16 ani am lucrat în restaurante, de la spălat vase până la a fi ospătar. După care am ajuns și la gestiune. Număram ciorbele, era extraordinar. Cred că aveam 19 ani, îmi făcusem prima firmă de evenimente florale. Aveam partea asta artistică și de antreprenor în mine.”

Istorie într-o prăjitură

Și-a dorit să facă performanță în bucătărie și să descopere tainele desertului perfect. În urma experienței trăite în Franța, ca elevă a Școlii de Cofetari din Montbeliard, Ana Consulea și-a făcut un scop în a căuta perfecțiunea în cofetaria românească.

 Tache Ionescu, Carmen Sylva, Regina Maria sau George Enescu sunt doar cateva dintre prăjiturile românești interbelice pe care le-a adus în contemporaneitate.

A.Consulea: ,,M-am schimbat prin impactul și profesionismul oamenilor din Franța”

După un an și jumătate de școlarizare în Franța, Ana Consulea a avut un șoc la întoarcerea în țară.

V. Craioveanu: Care au fost provocările de care te-ai lovit în drumul tău spre crearea desertului perfect?

A.Consulea: Inițial, când m-am întors, a fost un șoc pentru mine. Sincer, nu vedeam câmpul muncii chiar din perspectiva asta la început. După ce am muncit cu adevărat într-un loc în care nu mai eram copilul șefului, am văzut o diferență între atitudinea oamenilor care lucrau acolo și atitudinea oamenilor care lucrau aici…Calitatea serviciilor. Asta m-a rănit în momentul respectiv. Deși nu am stat acolo 10 ani, a fost un curs de un an și jumătate, m-am schimbat prin impactul și profesionismul oamenilor de acolo. Aveau respect pentru meseria lor. Asta am căpătat eu acolo. Respectul față de meseria pe care o am.”

Zi de zi continuă să inoveze și să vină cu noi arome și noi gusturi. Ultima pe listă: înghețata cu colivă!

,,Înghețata cu colivă – hai să spunem că am făcut-o cum am crezut eu că trebuie să arate o înghețată cu colivă. Sunt rețete pe care le-am adaptat noi. (…) Până în pandemie, totul a fost minunat. Am simțit nevoia să fac ceva nou. Nici anul acesta oricât de rau ar fi fost el, am reușit să scot ceva. Am făcut un alt business – Zelato. Înghețata clasică aerată și cu foarte mult gust. Înghețată cu eugenie, cu orez cu lapte. Eu întotdeauna am făcut lucrurile cum mi-au plăcut mie foarte mult.”