• 8 Martie 2021. Astăzi este despre femeie. Eterna și fascinanta poveste. Dacă ai cunoscut-o, uit-o dacă vei putea! Mai bine, dă-i o floare!
  • Psihoterapeutul Alex Cojocaru a fost invitatul lui Vlad Craioveanu, la „Ochii pe mine”, luni seara.
  • Alex Cojocaru: Pentru femeile importante din viața noastră, pentru mame, mie mi se pare că, cadoul începe cu gândul.

Psihoterapeutul Alex Cojocaru a fost invitatul lui Vlad Craioveanu, la „Ochii pe mine”, luni seara. El a vorbit despre modul în care iubesc femeile, dar și cum iubesc bărbații. Cum reușim să trăim împreună deși gândim diferit? Din când în când, e bine să mergi cu iubirea și pe la …psiholog?

,,Pentru femeile importante din viața noastră, pentru mame, mie mi se pare că, cadoul începe cu gândul. Pentru că începi să te gândești la ea. Partea de cadou este discutabilă de la om la om.”, a spus Alex Cojocaru.

Alex Cojocaru, despre femei versus bărbați

Femeia este un Univers foarte vast în care sunt mult mai multe conexiuni și legături în acel Univers care arată întreg. La noi sunt mai multe cutiuțe. E cutiuța cu ce am de făcut, e cutiuța cu iubita, e cutiuța cu datorii, tot felul de sertărașe și era și o vorbă cu sertarul de ,,nimic”, bărbatul care nu se gândește la nimic pentru că ăla e sertarul cu nimic. La doamne, mie mi se pare că există un tot. De aceea sunt mult mai multe momente dificile și zone de dezechilibru din punct de vedere al constituției integrale. (…) Bărbații sunt mai puțin angrenați într-un univers complex

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Alex Cojocaru: ,,Creierul va păstra, în general, elementele foarte vizibile. Și mai este un lucru: pe măsură ce îmbătrânim capacitatea noastră cerebrală scade!”

,,În restul timpului, toată lumea ar trebui să se poarte onorabil cu femeia în general, să păstreze o decență pe care, de cele mai multe ori, în România nu o vedem neapărat. Mergând pe ideea aceea, că într-adevăr femeia este egala bărbatului”, a spus Alex Cojocaru, la „Ochii pe mine”.

Alex Cojocaru, despre înșelat în cuplu: “Mie mi se pare că începe la nivel de vorbă. În momentul în care minți, ai înșelat! Și atunci mi se pare că marea majoritate a planetei, înșeală mai sau mai puțin.”

Alex Cojocaru: ,,În fiecare lucru bun găsim și un lucru rău!”

,,Când ne dorim să ajungem foarte sus, trebuie să înțelegem și cu ce vine lucrul ăsta. La baza muntelui, vântul bate ceva mai ușor. Când te duci în varful muntelui, când bate vântul, bate. Cel mai bun exemplu este ,,Prinț și cerșetor”. Este o scriere veche, popular-englezească. Dacă o citim, descoperim exact și ce e bun, și ce e rău, pentru că în fiecare lucru bun găsim și un lucru rău și în fiecare lucru rău puten să găsim și un lucru bun.”, a explicat psihologul.