• Olivia de Havilland a murit, la 104 ani, la Paris, scrie BBC.
  • Olivia de Havilland era una dintre ultimele staruri din Epoca de Aur a Hollywoodului rămase în viață.
  • Actrița era cunoscută pentru roluri din filme ca „Pe aripile vântului“, „Aventurile lui Robin Hood“, „Moştenitoarea“ şi serialul „Nord şi Sud“.

Olivia de Havilland a avut o carieră de peste 50 de ani și a jucat în aproape 50 de lungmetraje. Olivia era ultimul actor în viață din „Pe aripile vântului“ (1939), film datorită căruia a fost nominalizată la Oscar.

Până la momentul morții sale, De Havilland era cel mai bătrân actor care a câștigat un Oscar. Actrița a fost nominalizată la Oscar de cinci ori. Premiată a fost de două ori, în 1947 şi în 1950, pentru rolurile principale din „To Each His Own“ (1946) şi „The Heiress“ (1949).

De Havilland era cunoscută pentru roluri din filme ca „Pe aripile vântului“, „Aventurile lui Robin Hood“, „Moştenitoarea“ şi serialul „Nord şi Sud“. Actrița a continuat să joace pânâ la sfârșitul anilor 1980, câștigând un Glob de Aur în 1986 pentru rolul din „Anastasia: The Mystery of Anna“.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

S-a născut la Tokyo, într-o familie britanică, pe 1 iulie 1916, dar în scurt timp s-a mutat cu familia în California. În anul 1941 a devenit cetățean al Statelor Unite ale Americii, iar din 1960 locuia la Paris.