Organizatorii marilor festivaluri au discutat cu autoritățile. Cum s-ar putea face accesul la evenimente

  • Organizatorii marilor festivaluri au discutat cu autoritățile
  • Edi Chereji: „Am spus-o de mai multe ori că avem soluții pentru a putea reîncepe activitatea”
  • Edi Chereji: „Toți oamenii care nu reprezintă un pericol de transmitere a virusului trebuie să aibă acces la orice fel de activități”

Pofta ta de festival a fost înlocuită de un festival de măsuri nedorite. E drept, unele dintre ele necesare. Am trecut prin stare de urgență, nenumărate ordonanțe de stare de alertă și reguli peste reguli, iar tu ai ascultat muzică mai mult la căști și ai dansat mai mult prin casă. Organizatorii marilor festivaluri s-au săturat să aștepte ajutor de la Guvern și vor să-și facă singuri dreptate.

„Cred că cel mai important lucru e să avem o discuție constructivă cu autoritățile din România, pentru că am spus-o de mai multe ori că avem soluții pentru a putea reîncepe activitatea. Astăzi nu am spus-o doar noi, cei care organizăm evenimente, ci și cei din alte industrii, care lucrează cu oameni. (…) Atâta vreme cât există oameni care se vaccinează, cât există testare rapidă, atâta vreme cât există dovada anticorpilor care oferă imunitate nu vedem de ce oamenii nu ar putea beneficia de aceste drepturi de a fi fericiți, a zâmbi”, a spus Edi Chereji, organizator Untold la Aleph News.

Organizatorul Untold a spus la Aleph News că se află în discuții cu artiștii încă din 2020.

„Unii ne-au spus de atunci că dacă va fi nevoie să amânăm evenimentele, vor veni cu aceeași plăcere. Am anunțat la Neversea primul rând de artiști, urmează să anunțăm și la Untold”, a adăugat Edi Chereji.

Cum se va face accesul în festival?

„Noi vedem măsuri complementare. Oamenii care dorescă să se vaccineze și se vaccinează trebuie să aibă dreptul să participe la orice eveniment, dar în același timp cei care din alte motive nu se pot vaccina pot intrat la un eveniment pe baza testării rapide. Testele rapide au evoluat foarte mult. Ar fi nedrept să spunem că doar oamenii care se vaccinează. Nu. Toți oamenii care nu reprezintă un pericol de transmitere a virusului trebuie să aibă acces la orice fel de activități”, a spus organizatorul Untold.