• Organizatorul Glastonbury Festival vrea să testeze toți spectatorii înainte de festivalul de vara viitoare
  • Printre măsurile propuse găsim și obligativitatea purtării măștii, a dezinfectării frecvente, dar și brățări care măsoara distanțarea spectatorilor

Suntem în perioada în care în mod normal ne făceam planuri, la ce festivaluri să mergem vara viitoare. După un an în care întreg sezonul festivalier a fost anulat, apar tot mai multe propuneri pentru desfășurarea în siguranță a unor astfel de evenimente.

După o perioadă în care a fost cam tăcută, industria festivalieră vorbește din nou. Chiar prin gura lui Michael Eavis, organizatorul celui mai mare festival de muzică din lume: Glastonbury. Care zice așa: „Am amânat ediția de anul ăsta, chiar ediția aniversară, de 50 de ani, nu mai stau încă o vară, încă un an fără festival. Hai să venim cu soluții. Uite, eu îi testez pe toți spectatorii. Pe toți cei 200.000.”

Sună complicat, însă dacă e să ne raportăm la festivalurile de la noi, la Summer Well, care are 15-20 de mii de spectatori, sau chiar la un Electric Castle, unde vin 50-60.000, pare realizabil, planul ăsta cu testarea. Poate se gândesc chiar la niște pachete, testul inclus în prețul abonamentului de festival. Sau poate, de ce nu, sprijină Guvernul, așa cum tot promite doamna Gorghiu, și suportă ei costul testării.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Este un semn bun, că se vorbește despre reluarea evenimentelor de acest gen, e important și pentru noi, chiar dacă poate nu vom ajunge la Glastonbury anul viitor, dar știm că organizatorii de la noi se uită în gura organizatorilor de afară, și cu siguranță vom adopta și noi măsurile luate de ei.

Printre propunerile discutate tot auzim și de măsuri suplimentare de igienă, igienă care cam lipsea pe la unele evenimente. Toalete mult mai curate, obligativitatea de a te dezinfecta pe mâini, cât mai des, purtarea măștii, poate. Și au tot vorbit despre niște brățări, pe care să le purtăm la concert, și care să ne avertizeze atunci când ne apropiem prea tare de alt spectatori, când nu păstrăm distanța.

Mai realistă pare testarea în masă, pentru că la festival te duci tocmai pentru lipsa de distanțare. Nu are cum să funcționeze, la un festival de amploarea asta, să stăm distanțați.