• Când știrile devin proiectile
  • De la emoțiile confruntării la siguranța de a ști
  • Când doi se bat, tu câștigi

La Aleph News, fluviul știrilor zilei se varsă în Delta ȘTIU. Aici, ele sunt filtrate, analizate, condimentate și sedimentate în universul interior al spectatorului. Nu te aștepta însă la un laborator plictisitor: aici se produce penru tine șampania cea mai spumoasă! ȘTIU e un program de seară din categoria infotainment și reprezintă pentru Adrian Sârbu ”vârful programului de news. Știu exprimă de fapt – sau aspiră să exprime – ideologia noastră.”

De unde a venit ideea? Un indiciu ne dă Felix Drăghici: ”Știu e despre discuțiile zilnice din redacție, despre o știi pe aia sau nu o știi pe cealaltă. Sârbu a devenit foarte atent la discuție, distrându-se oarecum despre celebrele dispute pe care le am eu cu Moșu’, celebre în lumea redacției.” Moșu nu e altul decât Costi Mocanu, care precizează: ”Mă cert cu Felix de 20 de ani în redacție și nu s-a gândit nimeni să filmeze treaba asta”. Până acum.

Acest duel al minților a devenit un spectacol ritmat și incitant. După ce ai urmărit emisiunea, ai mintea încinsă. Ai revăzut știrile zilei, însă ca un jurnalist: fapte, cauze, consecințe, relevanță pentru tine. La emisiunea asta nu doar afli, aici știi. Adică vezi 360 grade o problemă, o stăpânești și o poți explica și unui prieten. Pentru Dan Pavel, ”ăsta e un avantaj, să ieși cu un program de știri fără prompter”. La fel cum improvizația unui muzician de jazz duce mai departe o partitură, calitățile umane ale jurnaliștilor le revelează și amplifică pe cele profesionale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

În final, doar unii reușesc să convingă. Cel care iese însă câștigat ești tu. Pentru că distrându-te, ai aflat și ai înțeles. Și poți spune: ȘTIU.

ȘTIU. Luni – Vineri, ora 19. Pe Aleph News.