• Tinerii cu vărste între 25 și 35 sunt ținta principală a escrocheriilor online.
  • 600 de clienți Lloyds Bank au fost înșelați de 1 mil. lire sterline din cauza biletelor false.
  • Fanii au raportat pierderi medii de 332 lire sterline pe fiecare tranzacție efectuată.

Să obții bilete pentru turneul The Eras Tour este aproape imposibil. Vânzarea rapidă a biletelor pentru turneul lui Taylor Swift a condus la creșterea pieței neautorizate de revânzare, unde unele bilete au fost vândute la prețuri exorbitante. Mai mult de 600 de clienți ai Lloyds Bank au fost înșelați cu peste un milion de lire sterline de către escroci care vând bilete false pentru turneul Eras.

La ce să fii atent în momentul în care achiziționezi bilete la concerte?

Așa cum spune și Taylor într-una dintre melodiile sale: „It’s me, hi, Im the problem, it`s me”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE

Noi suntem problema în cazul acesta, pentru că, vara trecută, în timpului turneului „Eras” din Statele Unite criculau pe TikTok clipuri cu tot felul de domnișoare care se lăudau că au plătit 10.000 de dolari pe un bilet la turneul lui Taylor Swift. Astfel, escrocii au profitat și au pus în vânzare tot felul de bilete care nu au nicio legătură cu biletele adevărate.

Nu ai cum să te asiguri că un bilet luat de pe un site neoficial este valid. De exemplu, pe viagogo există o poliță de asigurare. Vânzătorului nu-i intră banii până când nu trece evenimentul și cumpărătorul nu confirmă că totul a fost bine.

Singura metodă prin care te poți asigura că biletul este pe bune e să intrii cu o oră sau două înainte să se pună biletele în vânzare la concertul oficial, să stai la coadă și eventual de pe 3-4 device-uri diferite în același timp, să-ți pui prietenii să intre și ei și așa poate vei avea noroc să prinzi un bilet la Viena.

Altfel, ticketmaster, seller-ul oficial de bilete pentru Taylor Swift oferă o opțiune de resale în cazul în care unul dintre fani nu mai poate ajunge la concertul la care a cumpărat bilete. Te poți înscrie pe această listă de așteptare, să speri că la un moment dat cineva nu va mai putea ajunge la concert. Evident că vei plăti în plus, dar nu sume exorbitante. Iar în felul acesta, biletul de pe Ticketmaster este cu siguranță valid.

Dar dacă găsești pe un site neoficial sau pe internet un vânzător care e dispus să-ți ofere bilete la concert Taylor Swift, poți să-i propui să pună biletele prin Ticketmaster resalle. Dacă nu vrea, e clar că e ceva în neregulă acolo.

Taylor Swift și-a lansat astăzi cel de-al 11-lea album de studio, „The Tortured Poets Department”, care conține, în total, 31 de piese.

Citește și