• „Twitter va trebui să implementeze politici transparente pentru utilizatori, să consolideze semnificativ moderarea conținutului și să abordeze dezinformarea, a declarat Breton într-un tweet săptămâna trecută.
  • Sir Elton a dezvăluit că părăsește platforma din cauza riscului de răspândire a dezinformării, iar legenda Rocketman a insistat că acest lucru contravine ethosului propriei sale muzici.
  • Prezentatorul Talk TV Morgan a scris: „Pun pariu că Elton nici măcar nu știe să scrie pe Twitter.

Piers Morgan l-a atacat pe Sir Elton John, după ce și-a anunțat vineri motivele pentru care a renunțat la Twitter. Sir Elton a devenit cea mai recentă celebritate care a renunțat la Twitter în urma preluării de către Elon Musk, alăturându-se astfel lui Stephen Fry, în timp ce multe fețe celebre se retrag din cauza diverselor controverse, inclusiv faptul că utilizatorii pot plăti pentru o bifă albastră” – și, prin urmare, pentru verificare – și retragerea unei politici menite să combată dezinformarea legată de COVID-19 pe platforma de socializare.

Vineri, Sir Elton a dezvăluit că părăsește platforma din cauza riscului de răspândire a dezinformării, iar legenda Rocketman a insistat că acest lucru contravine ethosului propriei sale muzici. El a scris pe Twitter: Toată viața mea am încercat să folosesc muzica pentru a aduce oamenii împreună. Cu toate acestea, mă întristează să văd cum dezinformarea este folosită acum pentru a diviza lumea noastră.

Am decis să nu mai folosesc Twitter, având în vedere recenta lor schimbare de politică care va permite dezinformării să înflorească necontrolat.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În timp ce majoritatea urmăritorilor lui Sir Elton au fost devastați, dar înțelegători, în legătură cu această mutare, prezentatorul Talk TV Morgan a scris: Pun pariu că Elton nici măcar nu știe să scrie pe Twitter.

Radiodifuzorul s-a confruntat cu o mulțime de reacții negative, o persoană scriind- Acesta este Sir Elton John pentru tine, Piers”, în timp ce o alta a scris: Aș fi vrut să nu o faci tbh”. Între timp, decizia lui Sir Elton vine la puțin peste o săptămână după ce Uniunea Europeană l-a avertizat pe Musk că Twitter ar putea fi interzis să opereze în blocul comunitar dacă nu respectă regulile, după cum a relatat Financial Times.

Thierry Breton, comisarul Uniunii Europene pentru piața internă, se afla într-o convorbire video cu directorul executiv al Twitter atunci când a dat avertismentul, potrivit FT, care citează persoane care au cunoștință despre discuție.

Twitter va trebui să implementeze politici transparente pentru utilizatori, să consolideze semnificativ moderarea conținutului și să abordeze dezinformarea, a declarat Breton într-un tweet săptămâna trecută.