• Platformele de streaming au depășit 1 miliard de abonați în 2020
  • Netflix are cei mai mulți utilizatori, urmată de Disney+ și Amazon Prime
  • The Queen’s Gambit a fost cel mai urmărit serial în pandemie

Dacă pandemia ne-a lăsat fără mersul la cinema, oamenii și-au mutat atenția la platformele de video streaming, iar numărul abonaților a trecut de un miliard.

Primul serial care a atras publicul când eram la începutul lockdown-ului a fost Casa del Papel. Acesta a apărut în aprilie și se estimează că a fost văzut de peste 65 de milioane de abonați.

Sezonul 2 din Umbrella Academy și sezonul 5 din Lucifer au fost și ele extrem de populare. Însă cele mai vizionate au fost Emily in Paris și, pe primul loc, The Queen’s Gambit, cel care spune povestea lui Elizabeth Harmon, femeia genială din șah. Pe lângă acest top pe 2020, au mai fost câteva seriale care au acaparat atenția la începutul anului 2021, seriale ca Brigerton, Lupin sau The Crown.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Cum stau celelalte platforme de video streaming?

Netflix rămâne pe primul loc cu peste 200 de milioane de abonați. Iar numărul probabil va crește după ce Netflix a decis să blocheze folosirea unui singur cont de către mai multe persoane, ceea ce înseamnă că vor fi mulți care vor fi nevoiți să-ți facă cont.

Vine tare din urmă Disney+, cea care mizează pe seriale din universul Marvel ca Wanda Vision și The Falcon and the Winter Soldier. În doar 18 luni de existență, Disney+ a ajuns la 100 de milioane de abonați. Românii abia așteaptă să vină și la noi acest serviciu.

Amazon Prime stă și el bine, fiind aproape de pragul de 100 de milioane. Și se pregătește să lanseze în aprilie sezonul 4 din The Handmaids Tale. HBO Max la fel urmează să vină anul acesta și la noi, platforma mizând pe un serial numit Raised by the Wolf.