• Oamenii de știință au descoperit că porcii pot juca jocuri video
  • Au fost instruiți să folosească un joystick care direcționa un cursor, pentru a atinge o țintă
  • La final, porcii au putut face legătura între mișcările joystick-ului și joc

Oamenii de știință au descoperit că porcii pot juca jocuri video, după ce au pus la încercare patru porci iubitori de distracție, notează BBC.

Porcii pe numele lor: Hamlet, Omelette, Ebony și Ivory au fost instruiți să folosească un joystick care direcționa un cursor, pentru a atinge o țintă. Cercetorii au rămas uimiți atunci când au realizat că porcii pot face legătura între mișcările joystick-ului și joc.

Mai mult decât atât, porcii au continuat să se joace și fără a mai primi o recompensă, după fiecare mișcare pe care aceștia o realizau.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Atunci când te bucuri de joc, uiți și de mâncare

De obicei, porcilor li se dădea hrană după ce reușeau să câștige un nivel de joc. Dar, în timpul testării, aparatul de recompense s-a stricat, în timp ce porcii au continuat treacă prin nivelurile jocului atunci când au fost încurajați de cuvintele amabile ale cercetătorilor.

Echipa de cercetare nu a crezut faptul că procii pot juca jocuri video, deoarece sunt animale cu miopie fără mâini sau degete, însă concluzia studiului a fost „remarcabilă”.

Dintre cei doi porci Yorkshire, Hamlet, a fost mai bun la joc decât Omelette, dar amândoi s-au luptat când a devenit mai greu, atingând singura țintă în mai puțin de jumătate din timp.

Porcii din rasa Panepinto au avut un decalaj mai mare în ceea ce privește abilitățile jucătorilor, în timp ce Ivory a reușit să atingă ținta în 76% din timp, Ebony a putut să o facă doar 34% din ocazii.