• Taylor Swift a devenit prima femeie care a câștigat premiul „albumul anului” de trei ori
  • Beyoncé a stabilit un nou record la premiile Grammy 2021, cu cea de-a 28-a victorie, devenind cea mai premiată femeie din istoria premiilor
  • Billie Eilish a cîștigat Record of the year cu Everything I Wanted, Song of the year este H.E.R. – I Can’t Breathe

Beyoncé a stabilit un nou record la premiile Grammy 2021, cu cea de-a 28-a victorie, devenind cea mai premiată femeie din istoria premiilor, depășind-o pe cântăreața bluegrass Alison Krauss, relatează BBC.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Recording Academy / GRAMMYs (@recordingacademy)

Taylor Swift a făcut istorie și la ceremonia de duminică, devenind prima femeie care a câștigat premiul „albumul anului” de trei ori.

Recomandări

CINE IA LOCUL LUI DRULĂ?
ZELENSKI CERE RACHETE CU RAZĂ LUNGĂ
MOLDOVA ȘI UCRAINA PORNESC SPRE UE
FOREVER YOUNG
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI ASSANGE?
ÎNCEP FILMĂRILE LA FREAKY FRIDAY

Vedeta a fost răsplătită pentru albumul său Folklore, după ce a mai câștigat în 2010 și în 2016. Doar alți trei artiști au câștigat premiul albumului anului de trei ori: Frank Sinatra, Paul Simon și Stevie Wonder.

Billie Eilish a cîștigat Record of the year cu Everything I Wanted, Song of the year este H.E.R. – I Can’t Breathe, iar Best new artist este Megan Thee Stallion.

Beyoncé a egalat totalul de 28 de Grammy al superproducătorului Qunicy Jones. Doar dirijorul Sir Georg Solti are mai multe premii câștigate, 31.

Spectacolul a început cu Harry Styles, Billie Eilish și Haim. Styles a început cu single-ul său de succes Watermelon Sugar, iar Billie Eilish, care a dominat ceremonia de anul trecut, a urmat cu balada Everything I Wanted; Haim a cântat The Steps de pe albumul Women In Music Pt III, nominalizat la categoria albumul anului.

Cea mai mare parte a ceremoniei s-a desfășurat într-un cort în fața LA Convention Center, cu nominalizații așezați la mese, respectând distanțarea socială.

Alți câștigători au fost Dua Lipa, cel mai bun album vocal pop, și Lady Gaga și Ariana Grande, care au devenit primul duet feminin care a câștigat cea mai bună colaborare pop pentru Rain On Me.