• Beyoncé este deja cea mai premiată femeie din istoria premiilor Grammy, cu 28 de victorii.
  • La ceremonia de anul acesta vor avea loc reprezentații ale unora dintre cele mai mari nume ale muzicii și omagieri pentru vedetele pe care le-am pierdut.
  • Primele premii sunt înmânate în cadrul a ceea ce se numește ceremonia de premiere, duminică, la ora 20:30.

Beyoncé conduce în topul nominalizărilor, cu nouă în total, urmată de Kendrick Lamar, cu opt, și de Adele și Brandi Carlile, care au câte șapte fiecare. Comediantul Trevor Noah este gazda ceremoniei pentru al treilea an consecutiv, care începe la ora 20:00 la Los Angeles.

În acest an, există un număr impresionant de 91 de categorii, de la cel mai bun album new age, ambient sau cântec, până la cel mai mare premiu al serii, albumul anului.

De asemenea, vor avea loc reprezentații ale unora dintre cele mai mari nume ale muzicii și omagieri pentru vedetele pe care le-am pierdut.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cum să urmăriți premiile Grammy

Primele premii sunt înmânate în cadrul a ceea ce se numește ceremonia de premiere, duminică, la ora 20:30. Ceremonia continuă apoi timp de opt ore, până când este înmânat trofeul pentru albumul anului.

Spectacolul principal va fi transmis în direct în America pe CBS, cu transmisiuni pe Paramount Plus și pe site-ul live.grammy.com.

Beyoncé ar putea deveni cel mai mare câștigător din toate timpurile

Beyoncé este deja cea mai premiată femeie din istoria premiilor Grammy, cu 28 de victorii. Anul acesta, ea a primit încă nouă nominalizări, egalând cu soțul ei, Jay-Z, în ceea ce privește cele mai multe nominalizări adunate de un artist, cu 88 de nominalizări.

Ea are nevoie de doar patru victorii pentru a bate recordul pentru cele mai multe victorii în total, poziție deținută în prezent de dirijorul Georg Solti, care a murit în 1997.

În ciuda palmaresului impresionant de trofee, toate premiile anterioare ale lui Beyoncé, cu excepția unuia, au fost acordate în categorii de gen precum R&B și soul – alimentând percepția că Grammy nu recunoaște artiștii de culoare cu premiile sale de top.

Acest lucru s-ar putea schimba în acest an, după ce aproape 2.000 de noi membri s-au alăturat organizației de votare.

DJ Khaled, care nu cântă rap, este nominalizat pentru cel mai bun album rap

DJ Khaled este una dintre cele mai fascinante figuri din hip-hop. Fost DJ la radio, el a devenit un fel de Nick Fury muzical, adunând o distribuție de vedete de beatmakers și rapperi cunoscuți pentru a colabora la melodii care sunt, în cele din urmă, lansate sub numele său.

El și-a explicat filozofia creativă într-un interviu în The Fader în 2013: Dacă nu o poți găsi, trebuie să te duci să o faci. Dacă nu o poți face, trebuie să o găsești.”

Acest efort i-a adus patru albume care au ajuns pe primul loc în SUA, cel mai recent dintre ele, God Did, fiind nominalizat pentru cel mai bun album rap.