• Premiile Oscar au anunțat marți, 24 ianuarie, lista de nominalizări pentru cea de-a 95-a ceremonie, care va avea loc pe 12 martie.
  • Deși selecția din acest an a fost greu de prezis, iată lista filmelor nominalizate și actorii și actrițele care ar putea pleca cu râvnita statuetă.
  • Filmul „Everything Everywhere All at Once” este favorit, cu 11 nominalizări.

Filmul biografic Elvis”, comedia cu accente noir The Banshees of Inisherin” şi aventura în multivers Everything Everywhere All at Once” , se numără printre peliculele nominalizate marţi la premiul Oscar în categoria cel mai bun film” , potrivit Le Monde.

În aceeaşi categorie vor mai concura The Fabelmans” , în regia lui Steven Spielberg, Avatar: The Way of Water” , continuarea blockbusterului lui de James Cameron, care în prezent se află pe poziţia a şasea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Nominalizările pentru cele mai importante categorii

Lungmetrajele All Quiet on the Western Fron” , Top Gun: Maverick” , „Tar”, „Triangle of Sadness” şi Women Talking” , încheie lista celor 10 filme nominalizate în categoria cel mai bun film” .

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Câştigătorii celor mai prestigioase trofee din industria cinematografică vor fi dezvăluiţi cu prilejul unei ceremonii desfăşurate pe 12 martie şi prezentate de actorul de comedie Jimmy Kimmel.

Evenimentul va fi live pe ABC News. Kimmel va fi pentru a treia oară gazda ceremoniei de decernare a premiilor Oscar, după ediţiile din 2017 şi 2018.

Gala premiilor Oscar a întâmpinat dificultăţi în a atrage telespectatori, în special în rândul tinerilor, care petrec mult timp pe alte platforme precum TikTok şi YouTube.