• Portretul-robot al starului de la Hollywood a fost întâmpinat cu mult scepticism și dezaprobare pe rețelele de socializare.
  • Alții au considerat producția derutantă din alte motive, mulți dintre ei arătând abilitățile îndoielnice ale lui Freeman și Al Muftah de a face playback.
  • Includerea lui Freeman în ceremonie a fost controversată și din alte motive.

Morgan Freeman s-a pregătit pentru o spectaculoasă cădere în dizgrație. Câștigătorul premiului Oscar a fost o apariție surprinzătoare la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA de duminică din Qatar, iar prestația sa a ridicat semne de întrebare din mai multe puncte de vedere.

Toate celebritățile care au sprijinit statul din Golf în perioada premergătoare competiției au fost criticate din cauza situației rușinoase a țării în ceea ce privește drepturile lucrătorilor și a faptului că a incriminat homosexualitatea. Freeman nu a contribuit doar la lansarea Jocurilor, ci și la promovarea mesajului uimitor (și involuntar) de ironic al organizatorilor, care au spus că „toată lumea este binevenită”.

Persoanele LGBTQ+ care sunt prinse în timp ce întrețin relații sexuale cu persoane de același sex ar putea fi pedepsite cu până la șapte ani de închisoare. Vi se pare că sună primitor?

Recomandări

NAVALNÎI, OPOZANT PÂNĂ LA MOARTE ȘI DINCOLO DE EA
CÂT ÎȚI AJUTĂ MEDITAȚIILE COPILUL?
CASA LUI MERCURY, SCOASĂ LA VÂNZARE
SCADE NUMĂRUL DE CAZURI COVID DIN ROMÂNIA
BIDEN VREA AJUTOR PENTRU UCRAINA ȘI ISRAEL
NATO REFUZĂ PROPUNEREA LUI MACRON

În cadrul contribuției lui Freeman, acesta a fost „chemat” pe scenă de către YouTuberul qatariot Ghanim Al Muftah și întrebat: „Sunt binevenit?” Al Muftah, care are o afecțiune rară a coloanei vertebrale, a răspuns apoi: „Am trimis apelul pentru că toată lumea este binevenită, aceasta este o invitație pentru întreaga lume.” Cei doi au părut apoi să abordeze unele dintre criticile aduse Qatarului de când acesta a primit drepturile de organizare a turneului în 2010, sugerând că alte națiuni ar trebui să accepte „modul” qatarez de a face lucrurile.

„În loc să vedem un alt mod, noi l-am respins și am cerut să vedem propriul nostru mod. Iar acum lumea pare și mai distantă și mai divizată”, a declarat Freeman. „Cum pot atât de multe limbi și culturi să se unească dacă este acceptată o singură cale?”.