Prima femeie transgender care va concura pentru Miss SUA. A câștigat competiția în statul Nevada

  • Kataluna Enriquez a câștigat recent concursul Miss Nevada, ceea ce înseamnă că va concura pentru titlul de Miss SUA
  • Victoria mea este victoria noastră. Tocmai am făcut istorie”, a spus aceasta
  • Ea a povestit despre abuzurile la care a fost supusă

Kataluna Enriquez a câștigat recent concursul Miss Nevada, ceea ce înseamnă că va concura pentru titlul de Miss SUA. Ea este prima femeie transgender care a realizat o asemenea performanță, informează The Guardian.

Tânăra de 27 de ani a sărbătorit pe Instagram reușita ei: „Mulțumesc mult celor care m-au susținut încă de la început. Comunitatea mea, sunteți mereu în inima mea. Victoria mea este victoria noastră. Tocmai am făcut istorie”, a scris aceasta.

Kataluna Enriquez a început să participe în astfel de concursuri în 2016, dar până în 2020 doar în categoria transgender. Într-un interviu dat publicației Las Vegas Review-Journal, ea povestește faptul că a fost hărțuită de multe ori. Nu i s-a permis să folosească nici toaleta pentru femei, nici cea pentru bărbați. Mai mult de atât, ar fi fost și victima bullying-ului

„Încă de când eram mai mică, mi s-a spus adesea că nu aveam voie să fiu eu însumi sau să mă aflu în spații în care nu eram binevenită. Astăzi sunt mândră că sunt o femeie transgender de culoare”, a spus Kataluna Enriquez.

Miss SUA 2021 va avea loc pe data de 29 noiembrie.