• Radu Zuz, despre modificările pe care le-ar face în aparatul administrativ de stat: ,,Eficientizare!
  • Radu Zuz: ,,În România există o debalansare între salariu mediu public și mediu privat care rămâne vitreg de personal
  • Actorul Bogdan Iancu: ,,Eu, înainte să foc în filmul ,,Oh, Ramona!”, nu citisem cartea ,,Suge-o Ramona”.
  • Andrei Ciobanu – autorul cărții ,,Suge-o Ramona!”: Luptă și va fi bine, cam ăsta este mesajul.

Radu Zuz este general manager la o multinațională italiană și deține francizat mai multe locații ale unui lanț de restaurante. Invitat la „Ochii pe mine” cu Vlad Craioveanu, antreprenorul ți-a spus ce înseamnă să ții pe linia de plutire o afacere, într-o perioadă în care industria ospitalității.

Radu Zuz: ,,Lucrurile devin din ce în ce mai dificile și este îngrijorător. Ce mă îngrijorează cel mai mult, nu sunt restricțiile noi, ci perioada pe care se întinde. În luna martie, autoritățile au intervenit și am primit un suport, spun eu destul de mare. La fel ca orice business un restaurant are costuri esențiale. Statul vine și-ți oferă aceste beneficii doar ulterior plăților salariale.”

Cât despre succesul în antreprenoriat, Radu îți spune doar atât: implicare maximă!

Radu Zuz: ,,Nu există o formulă magică, o rețetă magică. Nu există afacere care să nu fie de succes.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ce contează atunci când angajezi sau concediezi un angajat

Radu Zuz: ,,Da, marea parte din educația mea este formată în România. Contează mult și inteligența emoțională în momentul în care se fac angajările. La mine motiv de concediere, ar fi furtul. Am investigat câteva cazuri, nu s-a concretizat niciunul. Se fură banii, se fură multe chestii. În schimb, am renunțat la oameni care nu reușeau să facă față ritmului impus de mine. Eu am aceasta atitudine de a-i da omului de înțeles ca nu mai este dorit și nu mai putem continua. Îi las o perioadă de timp să-și găsească altceva.”

Radu Zuz, despre modificările pe care le-ar face în aparatul administrativ de stat: ,,Eficientizare!

Radu Zuz: Al doilea punct cu un impact major este angajarea pe competențe. Din punctul meu de vedere, descoper tot mai multe funcții în aparatul administrativ care sunt decise la aparatul de partid. Acest aparat administrativ de stat sa fie in mod exclusiv pe oameni veniți în urma unor examene.”

Radu Zuz, despre diferența de salarizare STAT-PRIVAT: ,,În România există o debalansare între salariu mediu public și mediu privat care rămâne vitreg de personal. Asta ma face pe mine să-mi gasesc și mai greu personal. Pentru ca există concurență din partea statului. Salariul în mediul privat este bazat pe o economie de piața. Marja de profit pentru un patron este mică. Din punctul ăsta de vedere, într-adevăr există o problemă pe piață.”

Radu Zuz, despre cum trebuie să fie un antreprenor: ,,Să fie implicat, să fie dispus să renunțe în mare parte la viața personală pentru că există nilte costuri. Nu am mai stat cu familia mea în tihnă. Nici concedii, nici nimic. A fost primul concediu în ultimii patru ani de zile. Anul ăsta am făcut-o pentru fetițele mele.”

Radu Zuz, despre afacerile după pandemie: ,,Consumul s-a redus considerabil. Dar este adevărat că mare parte din acest consum nu a facut decât să se schimbe. Obiceiul de consum s-a schimbat. În momentul în care suntem obligați sa stăm in casă, consumăm altfel. Aceste platforme de livratori, s-au dezvoltat foarte mult. Oportunități există, trebuie doar să fii atent.”

Bogdan Iancu – actor principal în filmul ,,Oh, Ramona!”

Bogdan Iancu are 20 de ani și câteva filme în palmares, alături de actori celebri români și străini, cum ar fi Harvey Keitel și Gerard Depardieu. Anul trecut a avut rolul principal din Oh, Ramona!, prima producție românească cu peste un milion de dolari în box office, după trei săptămâni în cinematografe.

Bogdan Iancu: ,,Eu, înainte să foc în filmul ,,Oh, Ramona!”, nu citisem cartea ,,Suge-o Ramona”. M-am dus la casting, după ore, eram clasa a XII-lea. Am intrat. Cand a trebuit să încep scena nu mai știam replicile. Am enervat regizorul. La câteva zile primesc , un telefon de la directoarea de casting, A doua oară, am venit cu textul învățat la virgulă și a fost ok.”

Bogdan Iancu, despre scena sărutului: ,,Nu am avut emoții. Nu mi-a fost frică de scena sărutului. Asta nu a fost un pas greu. Am învățat să am încredere în mine.”

Întâlnirea cu Gerard Depardieu

Bogdan Iancu: ,,Comunicam non-verbal foarte mult. Se prostea pe acolo. Este un actor excepțional. Am avut o chimie foarte bună. Pe partea feminină mi-ar plăcea să joc cu Meryl Streep.”

Andrei Ciobanu – autorul cărții ,,Suge-o Ramona!”

Andrei Ciobanu este autorul cărții „Suge-o, Ramona!“, bestseller-ul citit de peste un milion de oameni, carte după care s-a făcut un film. Andrei a continuat cu „Suge-o, Andrei!“ și se gândește și la a treia parte. Când nu scrie cărți, Andrei lucrează la radio și este actor de stand-up comedy.

Andrei Ciobanu: ,,Bogdan a fost cel mai bun dintre toți. A fost top și este unul dintre cei mai buni din țară. Noi am vorbit foarte mult pe platou, am avut o relație foarte bună. Bogdan a facut un rol extraordinar.”

Andrei Ciobanu: ,,Mesajul cărții Suge-o Ramona – deși titlul spune altceva – este va fi bine, pentru toți cei care au fost în situatia mea. Cred ca tinerii se regasesc în cărțile mele. Luptă și va fi bine, cam ăsta este mesajul.”

Mihaela Sîrbu, actriță și profesoară la UNATC

M. Sîrbu: ,,Bogdan este un student foarte serios si implicat si care iubește meseria de actor.

M. Sîrbu: Despre cursuri de teatru in online: ,,Este o situație neprevăzută cu online-ul si trebuie să facem față, am găsit un proiect a cărui acțiune se desfășoară în online: 6 tineri care se întâlnesc în online și pun la cale să manipuleze un adolescent mai slab de inger.”