R&B-ul a pierdut 3 legende weekendul trecut

  • Betty Wright a murit duminică, 10 mai, din cauza cancerului
  • Little Richard este un alt artist care s-a stins în acest weekend
  • Andre Harrell a decedat zilele trecute, dar va lăsa o amprentă veșnică în hip-hop

A fost un weekend dur pentru lumea R&B-ului, marcat de moartea a trei legende muzicale – Betty Wright, Little Richard și Andre Harrell, notează CNN.

Betty Wright a influențat o întreagă generație de artiste

Betty Wright a murit din cauza cancerului duminică, la vârsta de 66 de ani, în casa ei din Miami, a anunțat Billboard. Ea a fost diagnosticată cu cancer endometrial în toamnă. Cariera ei a început în grupul gospel al familiei sale, iar în 1968, pe vremea când avea 14 ani, a lansat primul album. Cu un premiu Grammy și șase nominalizări, este cunoscută pentru hiturile sale „Clean Up Woman“ și „Tonight is the Night“.

Betty Wright

Little Richard avea o îndelungată carieră în muzica rock

A apărut pentru prima dată pe scenă în anii ’50, cu hituri precum „Tutti Frutti“, „Long Tall Sally“ și „Slippin’ and Slidin“. Născut în Macon, Georgia, a avut o carieră îndelungată, el fiind unul dintre primii introduși în Rock and Roll Hall of Fame, obținând o stradă care îi poartă numele în orașul său natal. Pe lângă muzică, el s-a remarcat prin atitudinea manifestată față de sexualitatea sa. El a spus la un moment dat că este „omnisexual“, iar un deceniu mai târziu, el mărturisea că a știut întotdeauna că este homosexual.

Little Richard

Andre Harrell și-a lăsat o amprentă veșnică în hip-hop

Harrell l-a îndrumat în carieră pe Sean Diddy Combs și a descoperit și a lansat mai mulți artiști. „Cunoscut pentru aptitudinea sa când vine vorba despre descoperirea și dezvoltarea talentului celor cu potențial, Andre a fost responsabil și de schimbarea sunetului muzicii R&B, curent care a devenit ulterior cunoscut ca «cultură pop»“, notează site-ul Combs Enterprises.

Andre Harrell