• Elon Musk a scris pe Twitter că piramidele au fost „construite de extratereștri, clar”.
  • Egiptul îl invită să se documenteze despre istoria piramidelor și chiar să viziteze mormintele constructorilor egipteni.
  • Un arheolog spune că afirmația lui Musk este „o halucinație”.

Elon Musk a scris pe Twitter că piramidele au fost construite de extratereștri, iar afirmația demnă de teoria conspirației a primit imediat un răspuns din partea egiptenilor, relatează BBC.

Nu numai că mesajul lui Musk a fost distribuit de peste 84.000 de ori, dar acesta a primit și răspunsuri din partea celor care chiar se pricep.

Ministrul Investițiilor și Cooperării Internaționale al Egiptului, Rania al-Mashat, i-a scris lui Musk că îi respectă și admiră munca, dar îl invită să vadă cu ochii lui mormintele celor care au construit piramidele.

„Vă urmăresc munca cu foarte mare admirație. Vă invit pe dumneavoastră, dar și pe colegii de la SpaceX să explorați literatura despre piramide și despre cum au fost construite. De asemenea, vă invit să verificați mormintele celor care au construit piramidele. Domnule Musk, vă așteptăm”, a scris al-Mashat.

Și un argeolog din Egipt a ținut să-i răspundă lui Musk printr-un video: „Am găsit mormintele celor care au construit piramidele. Sunt dovada clară că acești oameni au fost egipteni și nu au fost niște sclavi puși să le construiască”.

Arheologul a spus că afirmația lui Musk este „o halucinație totală”.

În 1990, arheologii au descoperit morminte ale egiptenilor care au construit piramidele, acestea fiind dovezi clare care demontează teoria conspirației conform căreia construcțiile au fost ridicate de extratereștri.