• Actrița Monica Vitti, care a jucat în numeroase filme italiene de referință în anii 1960, a murit la vârsta de 90 de ani.
  • Ministrul Culturii din Italia, Dario Franceschini, i-a adus un omagiu și a descris-o drept „ regina cinematografiei italiene”.
  • Vitti a fost cunoscută mai ales pentru munca sa alături de regizorul Michelangelo Antonioni.

Actrița Monica Vitti, care a jucat într-un șir de filme italiene de referință în anii 1960, s-a stins din viața la vârsta de 90 de ani din cauza complicațiilor bolii Alzheimer.

Aducându-i un omagiu, ministrul Culturii Dario Franceschinini a descris-o ”drept regina cinematografiei” și o mare artistă și un mare italian ”.

Monica Vitti a fost cunoscută mai ales pentru munca sa alături de regizorul Michelangelo Antonioni în filme precum L’Avventura din anii 1960, care i-a adus și o nominalizare la Bafta.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

De asemenea, în anul 1966 a avut rolul principal în filmul Modesty Blaise în limba engleză.

Premierul italian Mario Draghi a declarat că actrița Monica Vitti „a făcut cinematograful italian să strălucească în întreaga lume.”

Cine a fost Monica Vitti?

Născută Maria Luisa Ceciarelli, la 3 noiembrie 1931, Vitti a atins celebritatea în anii 1960, cu un șir de spectacole în filme regizate de Michelangelo Antonioni, inclusiv „La Notte” și „ L’Eclisse”.

După perioada petrecută alături de Antonioni, Vitti a devenit una dintre figurile principale ale comediei italiele.

Cariera ei a dus-o mai târziu la culmi internaționale, culminând cu un premiu Ursul de Argint în drama italiano-franceză ”Flirt” la cel de-al 34-lea Festival Internațional de Film de la Berlin în 1983.

După relația cu Antonioni, din 1957 până în 1967, s-a căsătorit cu directorul de fotografiat și regizorul Roberto Russo în 1995.

În 2011, Roberto Russo a anunțat că Monica Vitti suferă de boala Alzheimer de aproape 15 ani.

Actrița a câștigat numeroase premii de-a lungul carirei sale, printre care cinci David di Donatello ( Cezari italieni), un Leu de Aur la Veneția pentru întreaga viață și un Urs de Argint la Berlin.