• Actrița Monica Vitti, care a jucat în numeroase filme italiene de referință în anii 1960, a murit la vârsta de 90 de ani.
  • Ministrul Culturii din Italia, Dario Franceschini, i-a adus un omagiu și a descris-o drept „ regina cinematografiei italiene”.
  • Vitti a fost cunoscută mai ales pentru munca sa alături de regizorul Michelangelo Antonioni.

Actrița Monica Vitti, care a jucat într-un șir de filme italiene de referință în anii 1960, s-a stins din viața la vârsta de 90 de ani din cauza complicațiilor bolii Alzheimer.

Aducându-i un omagiu, ministrul Culturii Dario Franceschinini a descris-o ”drept regina cinematografiei” și o mare artistă și un mare italian ”.

Monica Vitti a fost cunoscută mai ales pentru munca sa alături de regizorul Michelangelo Antonioni în filme precum L’Avventura din anii 1960, care i-a adus și o nominalizare la Bafta.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De asemenea, în anul 1966 a avut rolul principal în filmul Modesty Blaise în limba engleză.

Premierul italian Mario Draghi a declarat că actrița Monica Vitti „a făcut cinematograful italian să strălucească în întreaga lume.”

Cine a fost Monica Vitti?

Născută Maria Luisa Ceciarelli, la 3 noiembrie 1931, Vitti a atins celebritatea în anii 1960, cu un șir de spectacole în filme regizate de Michelangelo Antonioni, inclusiv „La Notte” și „ L’Eclisse”.

După perioada petrecută alături de Antonioni, Vitti a devenit una dintre figurile principale ale comediei italiele.

Cariera ei a dus-o mai târziu la culmi internaționale, culminând cu un premiu Ursul de Argint în drama italiano-franceză ”Flirt” la cel de-al 34-lea Festival Internațional de Film de la Berlin în 1983.

După relația cu Antonioni, din 1957 până în 1967, s-a căsătorit cu directorul de fotografiat și regizorul Roberto Russo în 1995.

În 2011, Roberto Russo a anunțat că Monica Vitti suferă de boala Alzheimer de aproape 15 ani.

Actrița a câștigat numeroase premii de-a lungul carirei sale, printre care cinci David di Donatello ( Cezari italieni), un Leu de Aur la Veneția pentru întreaga viață și un Urs de Argint la Berlin.