• „Snow White”, remake-ul live-action Disney, a avut un debut puternic la box office, înregistrând 43 milioane de dolari în America de Nord și 87,3 milioane de dolari la nivel global, în ciuda controverselor care au marcat lansarea sa.
  • Filmul a fost criticat pentru utilizarea CGI în locul actorilor de statură mică pentru a crea cei șapte pitici, iar activiștii pentru drepturile persoanelor cu dizabilități au acuzat Disney că „șterge” această reprezentare.
  • Deși recenziile au fost amestecate, cu critici ce l-au numit un „remake groaznic” și aprecieri pentru interpretarea actriței Rachel Zegler, publicul a dat un scor mai favorabil pe Rotten Tomatoes, cu 74% din evaluările sale.

Deși campania de marketing a fost un eșec total și unii critici l-au considerat un „remake obositor de groaznic”, „Snow White” a reușit să ocupe primul loc în topul box office-ului din America de Nord. Filmul, remake al clasicului din 1937, a încasat aproximativ 43 milioane de dolari în Statele Unite și 87,3 milioane de dolari la nivel mondial, conform Box Office Mojo, scrie Sky News.

În Regatul Unit și Irlanda, pelicula a înregistrat încasări de 3,85 milioane de lire sterline, reprezentând 43% din vânzările de bilete din weekend-ul de debut. Comparativ, „Mufasa: The Lion King” a obținut 35 milioane de dolari în deschiderea sa din decembrie, iar „Dumbo” din 2019 a avut o încasare de 45 milioane de dolari în primul weekend.

Totuși, filmul a avut o performanță mai slabă în China, ajungând doar pe locul șapte în clasamentele de acolo și având încasări sub 1 milion de dolari.

Recomandări

VENEȚIA TE TAXEAZĂ
CUM TRĂIEȘTI FERICIT?
CUM ÎȚI SACRIFICI BANII?
UNDE MERGI DE PAȘTE?
JUSTIȚIA SE PRONUNȚĂ
APOSTOLII SE ÎNTORC

Recenziile pentru „Snow White” au fost amestecate. The Guardian l-a numit un „remake extenuant de groaznic”, iar The Observer l-a considerat „absolut rușinos”. The Independent a criticat „caricaturile CGI ciudate”, comparându-le cu cele din filmul „The Polar Express” din 2004, în timp ce Empire a descris piticii reinterpretați digital drept o „catastrofă vizuală”. Pe de altă parte, Variety a apreciat filmul ca fiind „una dintre cele mai bune adaptări live-action ale unei producții animate Disney”, iar The Hollywood Reporter l-a găsit „în mare parte captivant”. În prezent, „Snow White” are un scor de 44% pe Rotten Tomatoes, fiind considerat „stricat” de critici, dar cu un scor mai bun de 74% din partea publicului.

Deși filmul a fost anticipat ca o mare producție Disney, problemele au apărut încă dinainte de lansare. Pelicula a fost etichetată ca fiind „woke” din cauza alegerii actriței Rachel Zegler, de origine columbiană-poloneză, în rolul principal. Zegler a stârnit controverse și prin comentariile sale, afirmând că versiunea inițială a filmului conținea elemente inadecvate pentru secolul 21, inclusiv comportamentul prințului care „literalmente o urmărise” pe Snow White.

Un alt subiect fierbinte a fost alegerea de a utiliza CGI pentru a crea cei șapte pitici, în loc să fie angajați actori de statură mică. Activistii pentru drepturile persoanelor cu dizabilități au criticat acest lucru, acuzând filmul că „șterge” reprezentarea acestora din poveste. Comediantul și modelul Fats Timbo a declarat pentru Sky News că Disney a ratat o oportunitate valoroasă de a educa copiii, care ar fi putut să întâlnească pentru prima dată pe cineva cu sindromul de dwarfism.

„Snow White” este acum în cinematografe, iar publicul va decide dacă povestea va avea sau nu un final fericit.

Citește și