• Maldive va rămâne vedeta destinațiilor exotice alese de români și după Revelion.
  • Un cuplu plătește, în medie, 4.000 euro pentru un sejur în Maldive.
  • Sunt cereri mari și pentru Egipt, Zanzibar, Republica Dominicană și Dubai.

Dacă vrei să scapi de restricții și să te distrezi în voie, destinațiile exotice te așteaptă. În Maldive, de exemplu, resorturile din insulele private nici nu au auzit de pandemie.

Te costă cam două mii de euro de persoană pentru un sejur de câteva zile.
Și stai fără mască, la terasă. Așa s-a petrecut în Maldive seara de Revelion.

Sabin Mihalcea lucrează în turism și se află acum în Maldive. Și-a petrecut acolo Revelionul împreună cu soția sa. Spune că restricții sunt doar pe insulele populate. Chiar și așa, atmosfera este una extrem de relaxantă.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Nu se petrece ca la noi cu focuri de artificii. Sunt foarte scumpe și nu cumpără artificii. Mulți localnici, am văzut, ieșeau pe plajă. Cu suc, mâncare.”

Și pentru că anul ăsta ți-ai dori să vizitezi toată lumea, hai să-ți arăt ce ţări au graniţele deschise pentru tine și către ce destinaţii au agenţiile locale de turism pachete şi chartere.

„Foarte mulți români o să aleagă în continuare și în ianuarie-februarie Egiptul. Apoi Emiratele Arabe Unite, cu Dubai, Ras Al-Khaimah și Abu Dhabi. Tot ala, turismul trebuie să aibă testul PCR Covid negativ.”, spune Traian Bădulescu, consultant în turism.

Și după Revelion se va călători în continuare în Maldive, care a fost de departe vedeta sărbătorilor. E chiar o premieră în acest an: agențiile de turism au organizat mai mult ca niciodată curse charter pe distanțe lungi, către destinații exotice. În curând, se va deschide pe curse charter, după Revelion, Repulica Dominicană cu Punta Cana. Tot așa, sunt foarte multe cereri.”, a mai adăugat acesta.