• Cântăreața va face donația prin Fundația Clara Lionel.
  • Suma de 15 milioane de dolari va fi direcționată către 18 organizații pentru justiție climatică.
  • Donațiile se vor concentra pe grupurile cu lideri de sex feminim, LGBT și de culoare.

Rihanna, originară din Barbados, a declarat că această donație importantă va merge către 18 organizații pentru justiție climatică care își desfășoară activitatea în șapte țări din Caraibe și în Statele Unite. Cântăreața a promis 15 milioane de dolari (11,1 milioane de lire sterline) pentru a lupta pentru justiția climatică.

Cântăreața face donația prin intermediul Fundației Clara Lionel, care poartă numele bunicilor ei. Donația va fi direcționată către 18 organizații pentru justiție climatică care activează în șapte țări din Caraibe și în Statele Unite, printre care Alianța pentru justiție climatică, Rețeaua de mediu pentru indigeni și Mișcarea pentru viețile negrilor.

Rihanna, care este din Barbados, a declarat: „Dezastrele climatice, care sunt din ce în ce mai frecvente și mai intense, nu afectează în mod egal toate comunitățile, iar comunitățile de culoare și națiunile insulare sunt cele mai afectate de schimbările climatice.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Subvențiile se vor concentra pe grupurile cu lideri de sex feminin, LGBT și de culoare sau indigeni, din cauza faptului că comunitățile lor sunt cele mai expuse la cel mai mare risc.

„Finanțatorii trebuie să construiască parteneriate cu organizațiile de bază, recunoscând înțelegerea profundă a acestora cu privire la ceea ce este necesar pentru a realiza justiția climatică în propriile lor comunități”, a declarat Justine Lucas, directorul executiv al Fundației Clara Lionel. În noiembrie, Rihanna, care este una dintre cele mai bogate muziciene din lume, a fost declarată erou național în Barbados de către prim-ministrul țării.

„Fie ca tu să continui să strălucești ca un diamant și să aduci onoare națiunii tale prin lucrările tale, prin acțiunile tale”, a declarat la acea vreme premierul Mia Motley.