• Romanian Design Week este la a IX-a ediție și e un festival de 10 zile.
  • Evenimentul se desfășoară în mai multe spații din București.
  • „Thinking Plastic” este o expozitie cu produse doar din plastic reciclat.
  • Regina Maria” este una din expozițiile de ilustrație dn cadrul Romanian Design Week.
  • Dacă ești student să știi că ai acces gratuit folosind codul RDWStudents2021

Dacă te întrebai unde să ieși în weekend, a început Romanian Design Week. De sâmbătă până pe 13 iunie, vei vedea cele mai bune lucrări de design și instalații ale artiștilor din întreaga lume din ultimii doi ani.

Evenimentul se desfășoară în mai multe spații din București: Combinatul Fondului Plastic, Muzeul Național al României și Aviatorilor. Dacă vrei să vezi ce poate face un artist cu plasticul reciclat megi la expoziția „Thinking Plastic”. Andrei Borțun este organizatorul evenimentului și îți spune ce mai poți vedea la Romanian Design Week.

„Sunt alte organizatii care au fost prezente și în acest circuit la care anul acesta au investit foarte mult talent si timp, bani câteodată, și e o bucurie mare a acestei ediții. Noi avem norocul de a avea un format care permite să ne adaptăm diverselor reguli și restricții”, a spus Andrei Borțun.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La expoziția „We are in this together” ilustratoarea Loreta Isac a dus arta la un alt nivel și a redat în imaginile sale impactul pandemiei asupra sănătății.

„Găsesc diverse elemente simbolice. Cum ar fi de exemplu aici, tipa aceasta ține soarele în mână și precum știi, vitamina D e o problemă pe care o au anumiți oameni la o anumită vârstă și în perioada asta cu coronavirusul am vorbit despre asta”, susține Loreta Isac.

„Regina Maria” este o altă expoziție de ilustrație pe care o poți vedea la eveniment. Bianca Abacioaiei folosește ca element de bază pentru ilustrațiiile sale – portul tradițional românesc, iar acest proiect i s-a potrivit perfect.

„Am încercat atât prin portul reginei cât și prin elementele de vegetație precum florile să redau atmosfera lunii respective. Am dorit cumva ca prin aceste regine să transmit frumusețe, iubire. Să fie un simbol al păcii”, a spus Bianca Abacioaiei.

Dacă ești student să știi că ai acces gratuit folosind un cod când îți cumperi biletul, nu uita însă carnetul de student când mergi la expoziție.