Salonul Mondial Auto Paris 2024 își deschide porțile. Ce inovații specatculoase ai de admirat

În perioada 14-20 octombrie, Parisul este capitala mondială a automobilelor.

Salonul Mondial Auto Paris 2024 este la a 90-a ediție și celebrează 126 de ani de pasiune și inovație în domeniul auto la Parc de Versailles unde ocupă 6 pavilioane.

Sunt prezente cele mai mari mărci de automobile care se întrec în demonstrații și evenimente spectaculoase, întâlniri excepționale, expoziții tematice dar și, desigur, în modele de ultima generație, unele direct coborâte din filmele de anticipație.

Cum se anunță acest Salon, dedicat inovației?

Ediția precedentă a înregistrat 400.000 de vizitatori, 3200 de jurnaliști acreditați, 3200 de teste și demonstrații, deci anul acesta Salonul încearcă să facă și mai bine!

Vom vedea ultimul răcnet în materie de noutăți, și ce e mai nou și mai spectaculos decate AI! Ieri a fost așadar dezvăluită prima mașină proiectată integral de IA : Xpeng P7+

Cu câteva minute înainte de deschiderea oficiala a Salonului au fost lansate și câteva fotografii ale noului concept Alpine Alpenglow Hy6 cu motor cu combustie de hidrogen, dar și noul Volkswagen Tayron.

În premiera mondială poate fi văzut un l’Audi Q6 Sportback e-tron și descoperim de asemenea și primul Cadillac francez, LYRIQ, sau spectaculoasa Škoda Vision GT.

Salonul este abia la început deci mai aveți timp să vă precipitați la casa de bilete.

Foarte așteptată era și prezentarea ultimului model al Dacia?

Dacia își lansează la acest Salon noul Bigster: un nou model în segmentul C-SUV!

Lidera a segmentului B în Europa, Dacia își extinde oferta către segmentul C, așa cum era planificat în planul său strategic Renaulution anunțat în ianuarie 2021. Dacia Bigster este un C-SUV care întruchipează valorile sale de simplitate, robustețe și ecologie . Acest model răspunde așteptărilor tot mai mari ale clienților care caută confort.

Denis Le Vot, Managing Director al Dacia a spus in conferința presă de prezentare a modelului că „De la planul Renaulution din 2021, a fost reproiectat complet brandul cu o nouă identitate: noi culori, nou logo, noi teritorii de brand, noi puncte de vânzare. Deși rămânând fideli strategiei noastre, am făcut Dacia mai dezirabilă și mai ambițioasă ca niciodată”, a spus el.

Noua Dacia Bigster întruchipează această nouă viziune, combinând robustețea și funcționalitatea.

Designul său se remarcă prin dimensiuni generoase și forme geometrice curate, în timp ce aripioarele largi și farurile poziționate la capete îi întăresc aspectul solid pe șosea.

Exit mobile version