• Emisiunea „Detto Fatto” a fost suspendată pentru „perpetuarea unor stereotipuri nesănătoase” 
  • În clip, o femeie sumar îmbrăcată se mișcă seducător prin supermarket.
  • Tutorialul sfătuiește femeile să „arcuiască spatele” pentru a ajunge la produsele de pe rafturile superioare.

Emisiunea le-a oferit femeilor un tutorial despre cum ar trebui să împingă un cărucior și să ajungă la obiecte într-un mod atrăgător, scrie The Guardian.

Tutorialul, difuzat pe postul televiziunii publice, oferea femeilor sfaturi despre cum să „facă cumpărături într-un mod sexy” a stârnit valuri de indignare în Italia.

„Sexy la cumpărături”, în 3 pași simpli

Emisiunea a fost difuzată pe canalul Rai 2 al televiziunii de stat și a avut-o invitată pe balerina și profesoara de dans Emily Angelillo, care a oferit sfaturi femeilor despre cum să arate senzual în supermarket.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Invitata îmbrăcată sumar și pe tocuri înalte a oferit mai întâi sfaturi domnișoarelor despre cum să poarte corect pantofii cu toc. Apoi a demonstrat cum ar putea fi purtate tocurile înalte în locuri mai puțin obișnuite, cum ar fi la supermarket.

Printre sfaturi, femeile au putut să „învețe” și cum să meargpă atrăgător în timp ce împing căruciorul de cumpărături și cum să ajungi la un pachet de chipsuri pe un raft înalt, ridicând tot timpul piciorul pentru a atrage atenția bărbaților.

Angelillo a demonstrat, de asemenea, cum să ridici un produs de pe podea, dacă cineva îl aruncă accidental, într-un mod „non-vulgar”.

Valuri de indignare

Indignarea femeilor a fost și mai mare deoarece episodul a fost difuzat chiar în ajunul Zilei Internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

 Unii spectatori au fost atât de șocați încât au crezut inițial că ghidul este o parodie.

 Miniștrii guvernamentali au cerut să știe de ce episodul a fost transmis la televiziunea publică.

„Cât timp trebuie să continuăm să vorbim despre femei într-un mod fals, stereotip, cu tocuri stiletto, mișcări sexy, mereu perfecte, sirene sau vrăjitoare?”, a scris pe Twitter Ministrul agriculturii din Italia, Teresa Bellanova.

Televiziunea italiană de stat a anulat emisiunea

Rai a anulat emisiunea „Detto Fatto” pe fondul reacțiilor negative din partea opiniei publice.

Directorul executiv al postului, Fabrizio Salini, a ordonat o anchetă asupra episodului, despre care a spus că nu are „nicio legătură cu spiritul serviciului public și cu linia editorială a Rai”.

Bianca Guaccero, gazda emisiunii, și-a cerut scuze pentru „superficialitatea” episodului.