• Vei putea vedea ceremonia de decernare a Premiilor Oscar live de la Dolby Theatre din Los Angeles, ca-n fiecare an.
  • Academia caută în momentul de față variante să țină Gala așa cum o face de 93 de ani încoace.
  • Organizatorii nu vor sub nicio formă o ceremonie virtuală.

Pandemia nu bate filmul. Vei putea vedea ceremonia de decernare a Premiilor Oscar live de la Dolby Theatre din Los Angeles, ca-n fiecare an.

Academia caută în momentul de față variante să țină Gala așa cum o face de 93 de ani încoace. Adică live, cu cât mai mulți dintre nominalizați, actori, regizori, scenariști, muzicieni, prezenți în sală. Spun ei că nu vor sub nicio formă o ceremonie virtuală.

Gala, programată inițial pentru luna februarie, a fost amânată până pe 25 aprilie 2021, tocmai în speranța că pandemia se estompează până atunci, în speranța că la începutul anului cinematografele se vor redeschide și ele, și cât mai multe filme vor deveni eligibile pentru o nominalizare.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Au schimbat și regulamentul anul ăsta, ba chiar au prelungit termenul limită, până la care un film se poate califica pentru nominalizare. În loc de decembrie, l-au extins până la finalul lunii februarie.

O altă mutare sub semnul pandemiei este și acceptarea pe listă a filmelor care au avut premiera direct pe platformele de streaming. Încă nu știm cum va arăta gala, cât de ocupată va fi sala Dolby, de 3400 de locuri.

Organizatorii au făcut recent niște vizite acolo, pentru a vedea ce opțiuni au. Nu e clar nici câți dintre nominalizați vor fi de acord să participe în persoană la spectacol. Sunt mulți actori în grupa de risc. Anthony Hopkins are 82 de ani, Sophia Loren – 86, iar Meryl Streep are 71.

Până la Oscaruri mai avem Globurile de Aur, pe 28 februarie, Critics Choice în martie și Premiile BAFTA pe 11 aprilie.

Să nu uităm și că în 2021 avem și noi șanse la Oscaruri, cu documentarul Colectiv, al lui Alexander Nanau, pus de multe publicații importante pe lista celor mai bune filme de anul ăsta.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!