Singurul festival dedicat vinurilor premium şi superpremium revine în această toamnă. Profesioniștii din domeniu au accesul gratuit

Sursa foto: Profimedia
  • Festivalul va aduna antreprenori din HoReCa, profesioniști din domeniu, colecționari și iubitori de vin
  • RO-Wine va include crame din România, Europa și alte regiuni viticole din lume
  • Evenimentul va avea loc în zilele de 18 și 19 septembrie

RO-Wine, sau Festivalul Internațional al Vinului din România, va reveni anul acesta cu o ediție aniversară.

Festivalul va aduna antreprenori din HoReCa, profesioniști din domeniu, colecționari și iubitori de vin. Fratelli va fi gazda acestui eveniment, în data de 18 și 19 septembrie.

RO-Wine va include crame din România, Europa și alte regiuni viticole din lume. Accesul profesioniștilor – proprietari, somelieri, barmani, reprezentanţi – din domeniul HoReCa este gratuit.

„Este un moment pe care îl aşteptam de aproape un an şi jumătate. În condiţiile în care piaţa HoReCa a fost paralizată atâta vreme, iar producătorii de vinuri premium şi-au văzut cea mai importantă piaţă devenind, cu mici excepţii, nesemnificativă ca volum de vânzări, cred că un festival ca RO-Wine este o punte către relansarea de care avem cu toţii nevoie. Trebuie să interacţionăm, să ne revigorăm vechile parteneriate şi să descoperim unele noi, dar mai ales trebuie să ne reobişnuim să împărţim un pahar de vin cu oamenii importanţi pentru noi. Am ales să organizăm festivalul în septembrie pentru a putea garanta că vom oferi acelaşi standard de organizare şi participare cu care i-am obişnuit pe vizitatorii şi participanţii de până acum. În plus, este al cincilea an de RO-Wine, adică o adevărată aniversare a lumii vinului, şi totul trebuie să fie perfect! Şi va fi perfect!”, a spus Marinela Ardelean, co-organizator al festivalului.

Mai multe detalii legate de participanți, parteneriate, ambasadori, lista de evenimente și masterclass-uri vor fi anunțate în perioada următoare.