• Cei de la Sony au adăugat caracteristici importante și mult dorite de utilizatori la interfața consolei
  • Opțiunea speech-to-text prin microfonul încorporat al manetei va fi și ea disponibilă
  • Atunci când primești poze de la alt utilizator, PS5 te va avertiza dacă sunt spoilere

Noua consolă a celor de la Sony va fi lansată oficial în aproximativ o lună. Totuși, compania tocmai a dezvăluit interfața de la PS5, în același timp intuitivă de la PS4, dar și cu îmbunătățiri masive.

În primul rând, design-ul este plăcut, futuristic și simplu. Recunoaștem ecranul de început, din care asociem maneta unui cont, dar este ceva mai deosebit decât la consola lansată în 2013.

Meniul principal a micșorat puțin pictogramele jocurilor pentru a lăsa mai mult loc celor de la Sony de a adăuga cateva opțiuni folositoare în materie de „calitatea vieții”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Partea cea mai bună abia acum vine. Până acum, când erai într-un joc și deschideai meniul rapid, apărea pur și simplu o bară în stânga ecranului, limitată drastic din punct de vedere util. Acum, ni se deschide un întreg ecran care oferă beneficii majore gamerilor. Printre ele se numără detaliile despre un obiectiv din joc sau trofeu, conținut nou în joc, dar cel mai important, „indicii” pentru acestea.

„Indiciile” vor fi disponibile doar pentru utilizatorii cu abonament activ PS Plus și pot fi poze sau videoclipuri redate picture-in-picture. Acestea fiind spuse, dacă ești vânător de trofee, Sony te ajută și poți parcurge jocul în tandem cu videoclipul.

Cei de la Sony nu au dezvăluit toate caracteristicile noi ale consolei, nici nu știm dacă o să o facă până la lansare. Printre cele mai importante se numără opțiunea speech-to-text, care probabil va avea suport și în limba română, avertizări de spoilere în cazul trimiterii de poze și altele.

Hideaki Nishino, vice președinte Sony: „Noi credem că timpul tău de joacă este valoros, și ar trebui să fie semnificativ. Membrii PlayStation 5 din toată lumea au muncit ca să livreze o experiență care este complet centrată pe jucător.”

Așteptăm cu nerăbdare consola, mai ales după ce am „gustat” din experiența pe care poate să o ofere. Cel mai probabil se va distanța din nou de Xbox, atât pe piața din România cât și pe cea globală. Asta din prisma faptului că în materie de console, gamerii sunt loiali uneia dintre tabere. PlayStation 5 se va lansa în întreaga lume pe 19 noiembrie, în variante de 400 și 500 de euro.