• Strada „Ion Ghica” a devenit pietonală, în cadrul proiectul „Strada Deschisă”
  • Evenimentul a fost organizat de Centrul Ceh București în pateneriat cu mai mult cafenele
  • După lockdown, oamenii au început să iasă cât mai mult în oraș

Te poți plimba liniștit pe strada „Ion Ghica” din Capitală. Ea a devenit pietonală în cadrul proiectului „Strada Deschisă”.

„Cred că este o mare oportunitate ca să experimentăm orașul în mod special, nu avem mașini aici. După iarna care a fost complicată și grea, cred că este o oportunitate să ne bucurăm evenimente afară și cred că încercăm să păstrăm distanță și o să fie ok”, povestește un trecător.

Alina reprezintă Fundația Comunitară București și spune că simte o atmosfera caldă atunci când străzile sunt deschise pentru oamenii și nu pentru mașini.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

„Se simte foarte bine când străzile sunt deschise pentru oamenii și nu pentru mașini, e foarte prietenos. Imediat după ce am ieșit din lockdown oamenii au început să ceară să iasă pe străzi, mai mult decât puteau în parcuri, unde eram toți înghesuiți și deja s-a dublat numărul de străzi anul ăsta”, este de părere Alina.

Alberto este unul dintre bucureștenii care a ales să se bucure de umbra străzii Ion Ghica, într-o zi de weekend.

„E adevărat că în București nu există o tradiție a străzilor pietonale în afară de centrul vechi care este pietonal, bulevardele mari nu au o tradiție, doar periodice. Cred că este destul de important să existe o permanetizare a acestei inițiative de instituire a unor zone pietonale pentru că ușor ușor putem să ne obișnuim să mergem fără mașini și să apelăm la alternativ și în același timp să descoperim orașul la pas”, povestește Alberto.