• Poliția scoțiană a confirmat că investighează amenințarea cu moartea.
  • WBD crede în libertatea de exprimare, în discursul pașnic și în susținerea celor care își oferă opiniile în spațiul public.
  • Salman Rushdie a mai primit anterior amenințări cu moartea după ce cartea sa controversată, The Satanic Verses, a fost lansată în 1988.

JK Rowling a primit un mesaj public de susținere din partea Warner Bros. după ce autoarea a primit o amenințare cu moartea pe internet. Autoarea cărții Harry Potter a făcut un apel public pentru ca Twitter să ia măsuri după ce a primit o amenințare online după ce colegul scriitor Sir Salmon Rushdie a fost înjunghiat la un eveniment din New York.

Salman Rushdie, în vârstă de 75 de ani, a fost înjunghiat vineri pe scena de la Chautauqua Institution, rămânând conectat la un ventilator. La câteva ore după aflarea veștii, Rowling, în vârstă de 57 de ani, a postat pe Twitter un mesaj de susținere pentru autor scriind: Vești îngrozitoare. Mă simt foarte rău acum. Lăsați-l să fie bine. Un bărbat i-a răspuns: Nu-ți face griji, tu urmezi.

Un purtător de cuvânt al Warner Bros. Discovery, studioul din spatele adaptărilor cinematografice de succes, a dat o declarație, spunând: Suntem alături de ea și de toți autorii, povestitorii și creatorii care își exprimă cu curaj creativitatea și opiniile. WBD crede în libertatea de exprimare, în discursul pașnic și în susținerea celor care își oferă opiniile în spațiul public.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Aceștia au adăugat pentru PA: Gândurile noastre sunt alături de Sir Salman Rushdie și de familia sa în urma actului de violență fără sens din New York. Compania condamnă cu fermitate orice formă de amenințare, violență sau intimidare atunci când opiniile, credințele și gândurile pot fi diferite.

Poliția scoțiană a confirmat, de asemenea, că investighează amenințarea cu moartea. O purtătoare de cuvânt a poliției scoțiene a declarat: Am primit un raport privind o amenințare online, iar ofițerii efectuează cercetări.

Rowling, care a distribuit o captură de ecran a tweet-ului pe contul său de Twitter, confirmase anterior că cooperează cu autoritățile. Tuturor celor care trimit mesaje de susținere: mulțumesc. Poliția este implicată (a fost deja implicată în cazul altor amenințări), le-a transmis ea urmăritorilor săi.

Salman Rushdie a mai primit anterior amenințări cu moartea după ce cartea sa controversată, The Satanic Verses, a fost lansată în 1988. În urma atacului, agentul său de carte, Andrew Wylie, a declarat că autorul probabil își va pierde un ochi; nervii din braț i-au fost secționați; iar ficatul i-a fost înjunghiat și afectat’. Scriitorul a fost înjunghiat cel puțin o dată în gât și o dată în abdomen, potrivit oficialilor poliției, înainte de a fi dus la spital.