• Compania Kaspersky Safe Kids a analizat căutările copiilor în noiembrie
  • Compania le recomandă părinților să urmărească atent interesele copiilor pe internet
  • Analiza acoperă căutările făcute de copii prin Bing, Google, Yahoo, Yandex și YouTube

Tu știi ce vor copiii? Știi ce se joacă cel mai mult? Sau ce trupă ascultă ei cel mai mult? Kaspersky Safe Kids a venit cu un studiu, care arată exact aceste lucruri.

Cu pandemia de anul acesta, copiii s-au jucat mai mult ca niciodată, ba chiar le-a fost foarte greu să aleagă ce să se joace. Cele mai căutate trei jocuri de anul acesta sunt Roblox, Among Us și Minecraft. Diferențe foarte mici la căutări între cele trei, doar trei procente despart jocurile între ele.

O diferență mai mare e la capitolul console. Nintendo Switch e liderul, cu 42% din căutările copiilor, apoi Playstation cu 36%, iar pe locul trei la o distanță destul de mare – Xbox cu doar 22%.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Au ascultat foarte multă muzică în 2020, nici nu-i de mirare, la cât timp liber am avut cu toții anul acesta. De departe, genul muzical preferat de copii este K-Popul, iar cele mai ascultate trupe printre puști sunt BTS și BlackPink. Tocmai de aceea au apărut și în magazine foarte multe articole de îmbrăcăminte, rechzite și tot felul de jucării cu vedetele muzicii coreeene.

Căutările de jucării sunt dominate, ca în fiecare an, de LEGO. Printre cele mai dorite seturi de LEGO sunt, deja clasicele seturi cu Harry Potter, Star Wars și Ninjago. Dar cel mai dorit este unul care nici nu a apărut încă. Setul de LEGO cu Among Us, este deja cel mai căutat de copii și e clar că în momentul în care o să și apară, va zbura de pe rafturi ca pâinea cladă.