• Un studiu a analizat persoanele care au urmărit serialul „Game of Thrones”
  • Concluzia: fanii încep să gândească la fel ca personajele preferate din serial
  • Activitatea cerebrală a fost mai întensă când se gândeau la personajul preferat

Despre serialul Game of Thrones știi că a fost unul dintre cele mai populare, dar probabil nu te gândeai cât de mult și-a influențat fanii. Un nou studiu a dezvăluit acest lucru.

Cercetătorii de la universitatea din Ohio au realizat un studiu de pe urma căruia au concluzionat faptul că creierul unei persoane începe să se gândească la personajul preferat așa cum se gândește l propria persoană. Această trăsătură a fost descoperită la 19 persoane care au urmărit cele opt sezoane ale cunoscutului serial Game Of Thrones. Participanții la studiu au fost fost rugați să se gândească la prietenii dragi, la ei înșiși și la nouă personaje din serial. Apoi au fost rugați să completeze un chestionar.

Ei au descoperit faptul că activitatea cerebrală a participanților este mult mai intensă atunci când aceștia se gândesc la personajul preferat. Persoanele care se implică atunci când urmăresc o ficțiune încep să își ia o nouă identitate, să vadă lumea prin ochii personajelor preferate, încep să aibă o conexiune cu acestea. Până acum era vorba doar teoretic despre aceste trăiri, însă studiul demonstrează că aceste experiențe au loc și la nivel cerebral.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.