• Drama istorică The Eight Hundred este până acum filmul cu cele mai mari încasări din 2020 (428  de milioane de dolari), potrivit Financial Times.
  • În prima lună de rulare în cinematografe a depășit încasările filmului „Bad Boys for Life”.
  • La încasările record ale filmului au contribuit proiecțiile realizate de partidul comunist în toată țara.

Un film istoric chinezesc a devenit anul acesta cel mai mare succes al box-office-ului mondial, eclipsând superproducțiile de la Hollywood.

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii pe piața mondială a filmelor, prin închiderea cinematografelor și suspendarea producției de filme timp de luni de zile.  După dificultățile întâmpinate la începutul pandemiei, China a relaxat însă restricțiile, majoritatea cinematografelor fiind acum deschise.

The Eight Hundred, o dramă care are loc în Shanghai în timpul invaziei japoneze în China, din 1937, a adus încasări de 428  de milioane de dolari în prima lună de rulare în cinematografe, potrivit agenției Maoyan.

Recomandări

HAI LA ORA DE JAZZ!
INVERSĂM ROLURILE DE GEN
UNDE MERGI AZI?
INFLUENȚE ÎN TECH
A.I. DETECTEAZĂ CANCERUL
A.I. ÎȚI IA JOBUL

Proiecțiile realizate de partidul comunist au ajutat filmul să ajungă la încasări care le-au depășit pe cele ale filmului „Bad Boys for Life” al companiei Sony, făcându-l filmul cu cele mai mari încasări din 2020, până acum – un caz rar, când un film chinezesc deține recordul global. „Bad Boys for Life” a câștigat până acum 425 de milioane de dolari, potrivit Box Office Mojo, un site american de distribuire a biletelor de cinema.

Filmul, care a fost lansat pe 21 august, a depășit cu mult vânzările de bilete din China pentru remake-ul „Mulan” al companiei Disney și pentru filmul „Tenet” al lui Christopher Nolan, de la Warner Bros, care au rulat amândouă în China luna trecută.

Wen Bai, un comentator independent de film, a spus că succesul filmului chinez s-a datorat parțial momentului, deoarece „mulți oameni nu au mai fost la cinema de mult timp”, dar și faptului că spectatorii chinezi au fost dezamăgiți de alte oferte.

Filmul companiei Huayi Brothers, cea mai veche companie privată de producție din China, este considerat de presa de stat chineză drept un film „patriotic”, fiind vizionat la întrunirile comitetului Partidului Comunist din întreaga țară.

Succesul filmului chinezesc contrastează cu răspunsul firav al publicului chinez la filmul „Mulan”. Filmul companiei Disney a adus în China aprox. 23,5 milioane de dolari în săptămâna de deschidere, comparativ cu „The Eight Hundred”, care a înregistrat încasări de 94 milioane de dolari, potrivit datelor furnizate de Maoyan.

În SUA Mulan a avut parte de o reacție negativă din cauza faptului că a fost filmat în Xinjiang, o regiune din nord-vestul Chinei, unde peste 1 milion de oameni, cei mai mulți musulmani, au fost închiși în tabere de „reeducare”.