• Conform unui studiu, bărbații sunt cei care spun prima dată „te iubesc”.
  • Un bărbat are nevoie de aproximativ 70 de zile pentru a se îndrăgosti.
  • Femeile au nevoie de stimulare cognitivă și emoțională pentru a spune „te iubesc”.

Specialiștii au realizat un studiu în cadrul cuplurilor heterosexuale. S-a ajuns la concluzia că, dintre cei doi parteneri, cel care spune primul „te iubesc” este bărbatul.

Intervievații au trebuit să spună când au început să se gândească la dragoste, cine a fost primul, cât timp le-a luat ca să-și adune curajul și cum a fost când au spus primul „te iubesc”.

Conform rezultatelor, a reieșit faptul că un bărbat are nevoie, în medie, de 70 de zile pentru a se îndrăgosti. În același timp, femeii îi trebuie o săptămână în plus.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Pornind de la ideea că iubirea adevărată nu se simte neapărat, ci este un act de voință. Bărbații nu așteaptă nici măcar Sfântul Valentin să spună «te iubesc», fiincă ei spun mereu, strict pentru sex. Când te folosești de o femeie care este vulnerabilă și căreia îi spui «te iubesc», strict ca să faci dragoste cu ea, este îngrozitor. Bărbații nu se îndrăgostesc mai repede, ci simt nevoia să facă sex mai repede decât o femeie.”, a spus Radu Leca, psiholog.

Femeia și primul „te iubesc”

Ca o femeie să ajungă să își dorească un partener sexual, acesta trebuie să o mențină, din punct de vedere cognitiv și emoțional, activă. Doar că aici avem o idee grea. Atracția nu se mai bazează doar pe feromoni și pe numărul de cărți citite.

Acolo, studiul se bazează pe ceea ce am spus adineauri, pe ideea de feromoni. Feromonii stau la baza îndrăgostirii și a chimiei. Într-un fel anume, vei fi sclavul lui toată viața. Îl iubești, spui că îl iubești, îl divinizezi.

Problema este când se schimbă feromonul și știm cu toții că feromonii se schimbă în urma unor evenimente neplăcute din viață”, a mai spus Radu Leca.