„The Apprentice” a debutat în cinematografele americane. Avocații lui Trump au încercat să blocheze distribuția filmului, dar fără succes

„The Apprentice” tocmai ce a debutat în cinematografele americane cu trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale. Filmul în care Sebastian Stan îl interpretează pe Donald Trump a stârnit mai multe nemulțumiri în campania fostului președinte.

Echipa lui Trump a reacționat dur la lansarea filmului, acuzând producătorii că oferă un portret defăimător. Avocații fostului președinte au emis o notificare pentru a opri apariția filmului, dar aceasta nu a avut succes. Filmul redă imagini de arhivă cu Richard Nixon și explorează legăturile controversate ale fostului președinte cu mafia, corupția și falimentele. Explorează primii ani ai acestuia, subliniind și relația sa cu avocatul Roy Cohn, care l-a învățat regulile nescrise ale succesului: atacă, neagă și revendică victoria.

Dan Snyder, miliardar și prieten apropiat al fostului președinte, a finanțat inițial filmul, așteptându-se la un portret favorabil. După vizionarea montajului final, acesta a încercat să oprească distribuirea peliculei, considerându-l prea critic la adresa lui Trump. În schimb la polul opus, Sebastian Stan este foarte apreciat la Cannes, unde a avut și premiera filmului.

Exit mobile version