• „The Little Mermaid” obține o deschidere impresionantă în weekendul Memorial Day, cu încasări de 95,5 milioane de dolari.
  • Filmul înregistrează a cincea cea mai mare deschidere de weekend Memorial Day din toate timpurile.
  • La nivel mondial, „The Little Mermaid” strânge 163,5 milioane de dolari, în timp ce estimările indică 117 milioane de dolari pentru cele patru zile ale weekendului.

Remake-ul live-action al filmului Disney „The Little Mermaid” a dominat box office-ul în weekendul Memorial Day, depășindu-și competiția.

Potrivit Entertainment Weekly, filmul regizat de Rob Marshall debutat pe primul loc, câștigând impresionanta sumă de 95,5 milioane de dolari și se estimează că va ajunge la 117 milioane de dolari în cele patru zile de weekend, conform datelor furnizate de Comscore. Aceasta marchează cea de-a cincea cea mai mare deschidere de weekend Memorial Day din toate timpurile. La nivel mondial, „The Little Mermaid” a obținut încasări de 163,5 milioane de dolari.

Distribuția filmului include actori precum Jonah Hauer-King în rolul prințului Eric, Melissa McCarthy în rolul vrăjitoarei malefice a mării Ursula, Javier Bardem în rolul regelui Triton, Daveed Diggs în rolul lui Sebastian, Jacob Tremblay în rolul lui Flounder și Awkwafina în rolul lui Scuttle.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Regizorul Rob Marshall a subliniat că această nouă versiune a poveștii lui Ariel se inspiră din lucrările lui Hans Christian Andersen, dar aduce și o notă de modernitate. „Personajul se întoarce la Hans Christian Andersen din alt secol, dar, în același timp, chiar și în 1989, se simțea, într-un fel, ca o femeie foarte modernă, cineva care își vede viața altfel decât oricine din jurul ei și care merge să găsească acel vis”, a declarat Marshall.

Cu toate reacțiile rasiste apărute în mediul online în legătură cu distribuția, Halle Bailey a răspuns cu încredere și a afirmat că apreciază mai mult susținerea și entuziasmul fanilor, în special celor tineri de culoare care se regăsesc în personajul Ariel. „Trebuie doar să blochez zgomotul”, a spus Bailey. „Nu prea văd multe dintre comentarii. Aleg să nu le citesc, sau să șterg Twitter, lucruri de genul ăsta, și doar să accept acest moment pentru ceea ce este, care este o mare și frumoasă binecuvântare și oportunitate pentru mine.”

Astfel, „The Little Mermaid” a depășit alte filme precum „Fast X”, care s-a clasat pe locul al doilea în a doua săptămână de la lansare, și franciza „Guardians of the Galaxy Vol. 3″, care își menține poziția pe locul al treilea.

Citește și: