Vlad Craioveanu i-a avut invitați, miercuri, la Aleph News, pe Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii și pe Alexandru Cojocaru, Psihoterapeut & Personal Coach.

Theodor Paleologu a vorbit cu Vlad Craioveanu despre credință și despre cum aceasta ar putea ajuta oamenii într-o perioadă precum cea pe care o traversăm acum.

Nu e ușor să stai în casă, o iei razna. E clar că perioada aceasta genereză depresie. Cred că este nevoie de psihologie, de lucruri care să ne ajute să trecem peste perioada asta. Clerul creștin a fost exemplar prin faptul că a dat un exemplu bun de prudență, de respectare a regulilor, dar nu cred că este suficient. Este nevoie și de luminarea turmei. Apocalipsa este textul biblic care, de 2000 de ani, a provocat interpretări aberante. Delirul se răspândește dacă nu este oprit”, a spus fostul ministru al Culturii, în emisiunea lui Vlad Craioveanu, difuzată pe Aleph News.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

El a punctat că în România „există o foarte mare ignoranța față de teologie și religie”.

„Eu cred că este un mare păcat că lumea nu citește Biblia. Cultura ne poate ajută să trecem de pandemie, însă, pot înțelege măsuri care se iau în privința teatrelor sau a altor spectacole. Apare o distincție între comerțul de lucruri esențiale și lucruri neesențiale. Oamenii de cultură trebuie să fie creativi. Cred că există maniere de a ne adapta și de a face față acestei situații”, a punctat Paleologu, la „Ochii pe mine”.

Alexandru Cojocaru: Partea rațională nu lucrează cu emoția, la atacurile de panică merge să faci exerciții de respirație din diafragmă

Ce se întâmplă în panică, niște zone cerebrale dau alerta și se seprie, se consideră în fața unui adversar, ursul vine din Instagram, Facebook”, a spus psihoterapeutul.

Vlad Craioveanu: Cum mă calmez?

Alexandru Cojocaru: Mută atenția, ai un atac de panică, numara lucrurile din casă, îmi trece mai repede.

Alexandru Cojocaru: Sunt oameni care trăiesc teama, se gândesc la propria dispariție, recomandarea e sa ieși la plimbare, gândurile dispar..

Alexandru Cojocaru: Toată lumea recomandă 3 lucruri: dieta sănătosă, să dormi bine, să te miști. La depresie se recomanda să ieși un pic.

Alexandru Cojocaru: Când esti nervos, când nu merge vei spune că ai ghinion, de cele mai multe ori când pirdem controlul mergem pe lucrurile apropiate.

Alexandru Cojocaru: Nu ne ajuta societatea modernă, creierul nu e pregătit pentru societatea modernă

Alexandru Cojocaru: Un câine într-o casă e un îmbrățișător profesionist, copii nasc oxitocină, sentiment de bucurie, îți dau înapoi.