• Un videoclip care circulă pe internet ilustrează perfect situația politică de la noi
  • Un fel de „râde ciob de oală spartă”
  • Ce-am făcut noi întotdeauna în fața situațiilor grele și neplăcute? Haz de necaz

„Clipul e de nota 10. El inițial nu a fost făcut pentru o interpretare politică. Nu mai contează acum, ideea este foarte bună. Cel care a lipit etichete cu numele partidelor de cele 3 personaje care apar în acest scurt sketch a fost foarte inspirat. Întrebarea mea este unde se află președintele Iohannis în tot contextul ăsta de sketch politic pe care îl vedem acum pe ecran? PSD-ul, am văzut, îi zboară părul din cap la o pală de vânt și rămâne chel ca și coala de hârtie, PNL-ului i se rup pantalonii în fund, iar USR-ul dă cu capul de stâlp”, comentează Toni Grecu.

„Cine este Iohannis în toată treaba asta? Eu am altă variantă: eu cred că Iohannis e stâlpul iar cel care filma sunt „serviciile”. Râdem și noi, cum spuneai, facem haz de necaz. Este foarte bine că avem această capacitate de a râde de lucrurile care sunt, de altfel, grave, pentru că o țară în care politicienii se fac de râs cu de la sine putere, fără să își dea seama că ei de fapt se fac de râs, nu-i o țară tocmai într- o situație foarte fericită.

Politicienii ar trebui să facă politică serioasă, din păcate la noi, partea cu seriozitatea este cam subțire și fac o politică destul de comică. Dar fără ei, viața ar fi mult mai tristă, după părerea mea. N-am mai avea de ce rade. Asta este o comedie fără sfârșit, nu are nici un fel de pauză, iar alegerile sunt, cum ar veni, vârful. Sunt momentul de extaz al comediei, așa cum am văzut și în materialul pe care l-ai prezentat mai devreme, ce vrei mai multă comedie decât am văzut în secția aia de votare unde se filmau unii pe alții și se făceau în toate felurile, s-au luat și la bătaie, mă rog, situații… altele și altele. Multe dintre ele nu știm noi că s-au întâmplat, dar au fost cu siguranță.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Deci politica este o comedie și trebuie să o tratăm că atare. Cine nu rade de politică este un trist, și pierde poate una din cele mai interesante părți ale vieții sociale. E un trist care nu extrage din actualitate și din viața noastră românească partea cea mai frumoasă: comedia politică. Dacă ne luăm și ne certăm tot timpul și vedem numai lucrurile în negru, ne apucă depresia, așa că un clip d-ăsta cum am văzut mai devreme ne mai descrețește frunțile, ne face să ne gândim un pic cât de adevărată este vorba care spune că ”gluma poate să exprime adevăruri extrem de neconfortabile”, cum este și asta de aici”, încheie Grecu.

Cum e, Toni? Toți o apă și-un pământ?