• Top Gun: Maverick” a fost desemnat cel mai bun film al anului 2022 de National Board of Review.
  • National Board of Review este o organizație non-profit care analizează filme și este considerată un bun indiciu pentru nominalizările la Oscaruri.
  • În afară de Top Gun: Maverick, printre câștigătorii premiilor 2022 NBR se numără Steven Spielberg, Colin Farrell pentru cel mai bun actor pentru ,,The Banshees of Inisherin” și Michelle Yeoh, care a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în filmul Everything Everywhere All At Once.

Top Gun: Maverick” , regizat de Joseph Kosinski, a fost desemnat cel mai bun film al anului 2022 de National Board of Review.

National Board of Review este o organizație non-profit care analizează filme și este considerată un bun indiciu pentru nominalizările la Oscaruri, potrivit publicației People.

Pelicula, în care Tom Cruise şi-a reluat rolul interpretat în filmul original ,,Top Gun” din 1986, a fost recompensată şi cu premiul pentru cea mai bună imagine.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Cel mai bun film: „Top Gun: Maverick”

Top Gun: Maverick a încasat aproape 1,5 miliarde de dolari la box office, pornind de la un buget de doar 170 de milioane de dolari, potrivit The Numbers, scrie Daily Mail.

De asemenea, lungmetrajul a fost primit destul de bine și de critici. Deține un scor de 96% pe agregatorul de recenzii Rotten Tomatoes și 8,4 din 10 pe IMDb.

Cel mai bun actor: Colin Farrell, „The Banshees of Inisherin”

Lungmetrajul ,,The Banshees of Inisherin” a câştigat trei premii, impunându-se la categoriile ,,cel mai bun actor în rol principal” (Colin Farrell), ,,cel mai bun actor în rol secundar” (Brendan Gleeson) şi ,,cel mai bun scenariu original” (Martin McDonagh).

Cel mai bun regizor: Steven Spielberg, „The Fabelmans”

Steven Spielberg a fost desemnat cel mai bun regizor graţie filmului său ,,The Fabelmans” , al cărui protagonist, Gabriel LaBelle, a câştigat premiul pentru cea mai bună interpretare de debut, alături de Danielle Deadwyler din filmul ,,Till” .

Cea mai bună actriță: Michelle Yeoh, „Everything Everywhere All at Once”

Michelle Yeoh a fost numită ,,cea mai bună actriţă” pentru rolul principal din filmul ,,Everything Everywhere All at Once” , iar Janelle Monae s-a impus la categoria ,,cea mai bună actriţă în rol secundar” datorită evoluţiei sale din pelicula ,,Glass Onion: A Knives Out Mistery” .

Cel mai bun film internațional: „Close” din Belgia

,,Cel mai bun lungmetraj internaţional” a fost desemnat filmul ,,Close” , cel mai bun lungmetraj animat a fost considerat ,,Marcel the Shell With Shoes On” , în timp ce ,,Sr. ” – un film despre tatăl actorului Robert Downey Jr. – s-a impus la categoria ,,cel mai bun documentar” .