• Anul 2021 a fost eco-conștient.
  • Tendința acestui an a fost îndreptată spre un stil de viață sănătos.
  • Printre alimentele preferate s-au numărat: pâinea coaptă în casă, ciupercile, năutul

Tendinţele alimentare din 2021 indică spre un obiectiv general de sănătate mai bună. Odată cu izolarea şi statul acasă, s-au născut şi noi obiceiuri legate de modul în care mâncăm şi ne procurăm hrana. Veganismul şi alimentele cu conţinut redus de deşeuri au devenit tot mai populare.

După un an 2020 stresant, mulţi oameni au apelat, mai mult ca niciodată, la mâncare ca mijloc de confort, bunăstare şi comunitate. Tendinţele alimentare din 2021 indică spre o dorinţă de adaptare a unui stil de viaţă mai sănătos. De la stiluri de gătit, la ingrediente vedetă, vă puteţi aştepta ca multe dintre elementele de pe această listă să devină o parte permanentă a peisajului culinar chiar şi după 2021.

Topul alimentelor preferate din anul pandemic 2021:

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

1. Mâncăruri din cămară

Trend născut din bucătăria de carantină şi din nevoia de a face faţă cheltuielilor, oamenii au învăţat cum să transforme conservele şi produsele uscate în mese complexe şi delicioase.

2. Pâinea coaptă în casă

O altă tendinţă născută în 2020, anul în care am învăţat cu toţii cum să coacem pâine de casă. Chiar dacă situaţia de acum nu ne mai împiedică să mergem la brutării, mulţi oameni şi-au dat seama de cât de gustoasă şi uşor de preparat este pâinea de casă.

3. Bucătăria de fuziune

Mâncarea „fusion” nu este un concept nou, dar timpul pentru creativitate şi inovaţie în domeniul alimentar a sosit cu siguranţă: mâncarea mexicană-coreană şi chinezo-peruviană au fost opţiunile populare.

4. Alternative la carbohidraţi

Odată cu creşterea produselor alternative la carbohidraţi, în special cu conopida care a fost ingredientul surpriză folosit la crusta de pizza şi gnocchi, nu a fost niciodată mai uşor să te ţii de dietele cu conţinut scăzut de carbohidraţi.

5. Veganismul şi vegetarianismul

Mulţi renunţă complet la produsele de origine animală pentru a duce o viaţă mai sănătoasă şi ecologică.

6. Ierburi, rădăcini şi ciuperci

Întotdeauna a existat o atenţie acordată legumelor, mai ales din 2021, din cauza necesităţii corpului uman de un nivel ridicat de nutrienţi.

7. Asaltul năutului

Năutul nu este doar pentru humus. Umila fasole garbanzo a devenit din ce în ce mai populară în 2021. Acesta este uşor de preparat, disponibil pe scară largă şi incredibil de accesibil.

8. Alternative la lapte

Alternativele la lapte au fost tot mai diversificate: soia, cocos, migdale, orez şi chiar ovăz au fost printre preferinţe.

9. La pachet

Mulţi dintre noi au fost nevoiţi să ia o pauză de la cele mai iubite restaurante în 2020, motiv pentru care mâncarea la pachet, de la localurile noastre preferate, a fost o tendinţă la care multă lume a apelat în 2021.

10. Alimente cu conţinut redus de deşeuri

Cu preocupările legate de schimbările climatice în creştere, au înce