- O tehnică de machiaj cu folie a devenit populară pe rețelele sociale, dar experții o consideră mai mult un trend decât o metodă eficientă.
- Specialiștii recomandă utilizarea pensulelor de machiaj pentru un rezultat sigur și controlat.
- Trendurile virale din online sunt adesea create pentru a atrage atenția și pentru a obține expunere pe platformele sociale.
E weekend și poate ai chef să încerci noi trend-uri de machiaj. Cel mai nou este machiajul cu folie de plastic. Practic urmezi pasii din rutina ta de machiaj doar că cu o folie pe față. Apoi întorci folia și estompezi machiajul.
Advertisment
Este acest trend o idee bună pentru machiajul de zi cu zi sau ar trebui sa mergem pe varianta clasică?
„Această variantă cu folia este doar un trend care dă bine online, dar realitatea este că ar trebui să folosim două mâini și pensule de machiaj pentru a ne asigura că ne iese bine machiajul. Poate fi, nu știu, două mâini mai pricepute. Poate amândouă ar reuși cu o astfel de folie să facă ceva spectaculos, dar eu mă îndoiesc.
Le recomand fetelor să folosească metoda clasică, pentru că este sigură, mai ales dacă vor să facă asta când merg la un eveniment. Dacă vor doar să experimenteze acasă această tehnică, da, sigur, au libertatea să o încerce”, susține Ana Cucuta, make-up artist.
Recomandări
De ce tot apar aceste trend-uri?
„Cred că motivul este dorința de a face materialele virale. Toată lumea vrea să devină virală, să aibă cât mai multe vizualizări și expunere pe materialele pe care le postează online. De aici vin și ideile trăznite de a face altfel lucrurile cu care ne-am obișnuit.
Eu cred cu convingere că această tehnică cu folia nu funcționează în realitate așa de bine cum pare în filmulețul postat de fata respectivă. Cred că este mai degrabă o chestie fun pe care o putem testa și să ne bucurăm să o postăm online pentru a face contul mai interactiv și mai atrăgător.
Asta cred că este direcția. De altfel, foarte multe trenduri de make-up sunt tehnici care există de mult timp, doar că sunt ambalate altfel, prezentate într-un mod diferit, cu alte accesorii, astfel încât să pară că sunt invenții noi. Dar ele sunt de foarte mult timp”, a declarat pentru Aleph News, Ana Cucuta.
Citește și
- Democrația nu se dăruiește, nu o primești cadou, se revendică!
- România ocupă penultimul loc în UE la educația timpurie, cu doar 74,8% participare. Expert: „Sunt foarte îngrijorat de aceste cifre foarte scăzute”
- Susținătorii lui Trump au averi considerabile, dar fără experiență în politica externă. Ce miliardari sunt de partea noului președinte
Partenerii noștri