• Trump l-a găzduit recent pe Kanye West la Mar-a-Lago pentru cină, împreună cu suprematistul alb Nick Fuentes.
  • În timp ce apăra cina, Trump a spus că rapperul este un om cu probleme grave, care se întâmplă să fie negru.
  • West a susținut că Trump a țipat la el în timpul cinei din cauza ambițiilor rapperului de a candida la președinție în 2024.

Fostul președinte Trump l-a descris pe Ye, rapperul cunoscut anterior sub numele de Kanye West, ca fiind „un om cu probleme grave, care se întâmplă să fie negru”, în timp ce a apărat găzduirea acestuia la Mar-a-Lago pentru o cină controversată.

Ye l-a adus la dineu pe Nick Fuentes, un celebru adept al supremației albilor și negaționist al Holocaustului, ceea ce a stârnit controverse și condamnări pe scară largă. Trump a susținut că nu știa cine este Fuentes înainte de întâlnire. Trump a susținut sâmbătă, în cadrul emisiunii Truth Social, că Ye a solicitat întâlnirea de la Mar-a-Lago și că i-a dat rapperului „sfaturi” de care avea mare nevoie.
Fostul președinte a spus că Ye a fost „decimat în afacerile sale și practic în orice altceva”, dar a precizat că acesta „a fost întotdeauna bun cu mine”.

Numeroase companii au tăiat legăturile cu starul rap după ce acesta a generat controverse făcând comentarii antisemite și purtând un tricou pe care scria „White Lives Matter” (Viețile albilor contează) – un slogan utilizat pe scară largă de către adepții supremației albilor, potrivit Anti-Defamation League. Ye, care a sugerat că intenționează să candideze la președinție în 2024, a susținut că Trump a țipat la el în timpul cinei și i-a spus că va pierde dacă va candida. Rapperul a spus că Trump a fost „tulburat” când i-a cerut să fie contracandidatul său.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Trump a precizat în declarația sa că i-a spus lui Ye să nu candideze, deoarece este „o pierdere totală de timp, nu poate câștiga”. Fostul președinte și-a anunțat recent planurile de a candida la președinție pentru a treia oară. Ye a mai candidat în 2020, dar campania sa s-a încheiat după ce a obținut doar 70.000 de voturi, potrivit BBC.

Trump a mai afirmat că rapperul Kanye a adus trei persoane la cină, dintre care două nu le cunoștea, iar una fiind o persoană pe care nu a mai văzut-o de ani de zile. Ultima sa declarație contrazice ușor una anterioară, în care susținea că nu știa nimic despre niciunul dintre invitații lui Ye. Surse au declarat pentru NBC News că unul dintre invitați a fost Karen Giorno, care a fost directorul campaniei Trump din Florida în 2016 și cineva pe care Trump îl cunoștea personal.

Un consilier anonim de lungă durată al lui Trump a declarat pentru NBC News că repercusiunile cinei de la Mar-a-Lago au fost un „coșmar nenorocit”.