• Un elefant din Thailanda a spart zidul unei bucătării, în toiul nopții, după ce a adulmecat mâncarea
  • Cuplul a fost trezit din somn din cauza zgomotului produs
  • Elefantul a apucat să ia o pungă cu orez

Un elefant flămând a spart peretele unei bucătării pentru a fura o pungă cu orez în toiul nopții. Animalul, poreclit Plai Bunchuay, a adulmecat mâncarea și a pătruns în casa unei familii din Hua Hin, sudul Thailandei, duminică dimineața.

Femeia și soțul ei au fost treziți de zgomot și s-au repezit la bucătărie pentru a vedea ce se întâmplase, scrie Daily Mail.

Au fost șocați când au văzut elefantul care scotocea prin dulapul cu alimente și care apucase să ia o pungă cu orez. Cuplul a reușit să alunge elefantul care, ulterior, a dispărut în pădurea din apropiere.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Este cunoscut foarte bine în zonă pentru că provoacă multe pagube. A mai apărut acum două luni, dar nu a stricat nimic atunci. Am vorbit cu ofițerii locali și ne-au spus să nu ținem mâncarea în bucătărie, deoarece mirosul îi atrage pe elefanți”, a relatat femeia.

Thailanda are aproximativ 2.000 de elefanți care trăiesc în sălbăticie, dar intră adesea în conflict cu oamenii pe drumuri și în sate.

Personalul din Parcul Național al țării, acolo unde trăiesc elefanții sălbatici, a ajuns la concluzia că animalele și-au schimbat comportamentul ca răspuns la mâncarea disponibilă de la oameni.

„Obiceiurile alimentare ale elefanților s-au schimbat acum că intră mai mult în contact cu oamenii. Au început să le placă mâncarea pe care ei o mănâncă”, a spus unul dintre angajați.