Un fotograf învinge Inteligența Artificială. O fotografie reală realizată de Astray a câștigat două premii la un concurs A.I.

Miles Astray, fotograf, a câștigat competiția cu Inteligența Artificială, la cea mai frumoasă fotografie. Fotograful a înscris o poză cu o pasăre flamingo la un concurs de creații A.I. Rezultatul a provocat o mare dezbatere despre artă și A.I.

Miles Astray a înscris fotografia unui flamingo în concursul AI Photography 1829 Awards. Fotografia, numită „F L A M I N G O N E”, a câștigat două premii: unul în categoria juriului și unul la votul publicului. Astray a realizat fotografia în 2022, în Aruba, cu un Nikon D750 și un obiectiv de 50mm. El a înscris fotografia în categoria A.I. pentru a sublinia implicațiile etice ale tehnologiei AI în fotografie. Fotografia nu a fost generată de A.I., dar a păcălit juriul și publicul prin frumusețea sa naturală.

De ce a fost descalificată fotografia lui Miles Astray din concursul A.I?

Fotografia lui Miles Astray a fost descalificată de 1829 Awards deoarece nu îndeplinea cerințele categoriei A.I. Organizatorii au recunoscut că aceasta a fost intenția fotografului, dar au dorit să protejeze integritatea competiției și șansele celorlalți participanți. Într-un comunicat pentru Petapixel, un reprezentant al concursului a declarat că fotografia nu era eligibilă pentru categoria imagini generate de AI, dar au înțeles punctul de vedere al lui Astray privind limitele și pericolele tehnologiei AI în fotografie.

Ce a declarat Miles Astray despre fotografia sa și concursul A.I.?

Miles Astray a explicat că și-a înscris fotografia în concursul A.I. pentru a evidenția frumusețea naturii și a pune în discuție implicațiile etice ale tehnologiei A.I. El nu demonizează tehnologia nouă, ci îi recunoaște potențialul și, în același timp, îi vede clar limitările și pericolele. Fotografia sa a fost un gest simbolic pentru a atrage atenția asupra acestor aspecte. Astray consideră că natura este cea mai fantastică și creativă sursă de inspirație și dorește să provoace o dezbatere privind utilizarea A.I. în artă și fotografie.

Exit mobile version